Arkivat Përditshëm e diel gusht 20th, 2017

20 Gusht 1463, u përfundua marrëveshja e paqes midis Senatit të...

Më 20 Gusht 1463, midis Senatit të Venedikut dhe Gjergj Kastriotit, u përfundua marrëveshja e paqes dhe e bashkëpunimit të ndërsjelltë, në luftën e...

20 Gusht 1629, në relacionin e Gjergj Bardhit flitet për rezistencën...

Në relacionin e Gjergj Bardhit, dërguar Vatikanit, më 20 Gusht 1629, flitet për rezistencën që malësorët e Dukagjinit, i bëjnë pushtuesve osmanë."Ata njerez, thuhet...

20 Gusht 1892, lindi Sali Ceka, “Mësues i Popullit”

Biri i Çamërisë, publicisti, veprimtari i arsimit kombëtar, Sali Ceka, "Mësues i Popullit", u lind më 20 Gusht 1892. U shkollua në Filat, që...

20 Gusht 1906, lindi një nga figurat madhore të kulturës dhe...

Profesor, Doktor Stavro Skëndi, një nga figurat madhore të kulturës dhe diasporës sonë, u lind në Korçë, më 20 Gusht 1906. U arsimua ne...

20 Gusht 1919, Qeveria Italiane nënshkruan marrëveshjen me delegacionin e Qeverisë...

Perfaqesuesit e Qeverisë Italiane, më 20 Gusht 1919, nënshkruan marrëveshjen me delegacionin e Qeverisë së Durrësit, që përfaqësohej nga ministrat Mufit Bej Libohova dhe...

20 Gusht 1962, Orkestra Sinfonike e Radio-Tiranës dha koncertin e saj...

Orkestra Sinfonike e Radio-Tiranës, më 20 Gushttë vitit 1962, dha koncertin e saj të parë, nën drejtimin e Mustafa Krantes. Siç dihet Radio-Tirana, kishte...

20 Gusht 1988, vdiq gjeneral Zija Kambo

Në 20 Gusht 1988, vdiq gjeneral Zija Kambo, veprimtar i shquar i Luftës Nacionalçiirimtare, "Hero i Popullit". Në rininë e tij, mori pjesë në...

20 Gusht 1999, Këshilli i Europës hap zyrën e vet në...

Këshilli i Europës, më 20 Gusht 1999, hapi zyrën e vet në Kosovë, me qëllim që të mbështeste përpjekjet për një zgjidhje të qëndrueshme...