Arkivat Përditshëm e hënë gusht 21st, 2017

Bukinist vs librari: Moda e re e librave të vjetër

Të hedhur buzë Lanës, nëpër bordura, trotuare… librat e vjetër gjejnë strehë në këtë formë artistike nëpër romane. Janë tërheqëse jo vetëm për të...

21 Gusht 1908, gazeta ”Kombi” boton kërkesën për krijimin e një...

Më 21 Gusht 1908, gazeta ''Kombi'', që dilte në Boston të SHBA, botoi kërkesën drejtuar opinionit publik, për krijimin e një province autonome shqiptare,...

21 Gusht 1908, Shoqëria “Bashkimi” i Manastirit shkruante për ngritjen e...

Shoqëria "Bashkimi" i Manastirit, në letrën e datës 21 Gusht 1908, dërguar simotrës së vet në Bukuresht, shkruante për veprimtarinë e klubit dhe sidomos...

21 Gusht 1920, forcat jugosllave pushtojnë zonat e Malësisë së Shkodrës

Më 21 Gusht 1920, forcat jugosllave, shpërthyen një sulm të mirëorganizuar dhe pushtuan Kelmendin, Kastratin, Shkrelin dhe Koplikun. Për të përballuar agresionin në malësitë...

21 Gusht 1924, përfundon punimet Kongresi Arsimor

Kongresi Arsimor, që përfundoi punimet, më 21 Gusht 1924, pas Fitores së Revolucionit të Qershorit, krijoi Lidhjen e Përgjithshme të Arsimtarëve të Shqipërisë, e...

21 Gusht 1941, u formua Çeta e Pezës

21 Gushti i vitit 1941, është një datë e shënuar historike, atë ditë u formua Çeta e Pezës, që ishte çeta e parë partizane...

21 Gusht 1992, përfundon marrëveshja me OAED-in në Greqi

Në Athinë, më 21 Gusht 1992, u përfundua marrëveshja midis Ministrisë së Punës dhe Përkrahjes Sociale të Shqipërisë, me OAED-in e Greqisë.Referencat: Thimi Çollaku /...

21 Gusht 1992, përkujtohet sot muzikanti i shquar nga Pogradeci, Jashar...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së muzikantit të shquar popullor nga Pogradeci, Jashar Kovaçi. Ai u lind në vitin 1930 dhe mësoi të luajë...