Arkivat Përditshëm e martë gusht 22nd, 2017

“Vendi i shqiponjave është gati të fluturojë”, jehona e italianëve për...

“Duke sfiduar paragjykimet, vendi i shqiponjave është gati të fluturojë”. Kështu e mbyll artikullin për Shqipërinë, Giuseppe Spatola për Libero Quotidiano, publikuar në 21 gusht. Ai...

22 Gusht 392, kurorëzimi Perandor i Perandorisë Romake të Eugjen Flavit

Sot është përvjetori i kurorëzimit Perandor i Perandorisë Romake të Eugjen Flavit, me origjinë ilire. Ai hipi në fron, më 22 Gusht 392, fill...

22 Gusht 1909, Faik Konica emërohet në krye të gazetës ‘Dielli’

Më 22 Gusht 1909, në krye të gazetës "Dielli", që botohej nga mërgimtarët tanë në Boston të SHBA, u emërua Faik Konica, një nga...

22 Gusht 1909, lindi pedagogu Rexhep Neziri

Pedagogu Rexhep Neziri, u lind në Shkodër më 22 Gusht 1909, atje mori mësimet e para, atje u mor me sport dhe u bë...

22 Gusht 1924, Fan Noli së bashku me Luigj Gurakuqin dhe...

Më 22 Gusht 1924, Fan Noli, së bashku me Luigj Gurakuqin dhe Bajram Currin, u nisën në Gjenevë, për të marrë pjesë në sesionin...

22 Gusht 1971, vdes “Mësuesi i Popullit”, Gjergj Canco

Vdiq në Tiranë, më 22 Gusht 1971, "Mësuesi i Popullit'', Gjergj Canco. U lind në Korçë më 1906. Mësimet e para dhe Liceun Kombëtar,...

22 Gusht 1994, shpallen ekosisteme natyrore kompleksi natyror “Pisha e Divjakës”...

Me vendim të Këshillit të Ministrave, datë 22 Gusht 1994, kompleksi natyror "Pisha e Divjakës" dhe "Laguna e Karavastase", u shpallën ekosisteme natyrorë, veçanërisht...

22 Gusht 2000, përfundoi Festivali Folklorik Ndërkombëtar, “Gramshi 2000″

Më 22 Gusht të vitit 2000, përfundoi Festivali Folklorik Ndërkombëtar, "Gramshi 2000". Gjatë tre ditëve në Pallatin e Kulturës dhe sheshin qëndror të qytetit,...