Arkivat Përditshëm e mërkurë gusht 23rd, 2017

Një zë i vrazhdë e sfidues nga Kosova

“Poeteka – Tirana Between” në programin e rezidencës për muajin gusht ka të ftuar shkrimtarin nga Kosova Shpëtim Selmani; një autor që shkruan poezi,...

23 Gusht 1848, doli numëri i parë i gazetës “Shqiptari i...

Në Napoli të Italisë, më 23 Gusht 1848, doli numëri i parë i gazetës "Shqiptari i Italisë", (L'Albaneze d'Italia) që botohej dhe drejtohej nga...

23 Gusht 1914, në kushtet e Luftës së Parë Botërore largohen...

Në kushtet e Luftës së Parë Botërore, më 23 Gusht 1914, u larguan nga Shkodra edhe ushtarët e fundit të forcave ndërkombëtare. Administrimi i...

23 Gusht 1878, përkujtohet sot arsimtarja, patriotja Marigo Pozio

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së arsimtares, patriotes dhe veprimtares për çlirimin kombëtar dhe përparimin shoqëror, Marigo Pozio. U lind në fshatin Hoçisht të...

23 Gusht 1934, mbahet në Tiranë Kongresi i parë i Odave...

Kongresi i parë i Odave të Tregëtisë, u mbajt në Tiranë, më 23 Gusht 1934. Ai synonte nxitjen e zhvillimit të tregëtisë në përgjithësi...

23 Gusht 1937, zhvillohet ceremonia e fillimit të punimeve për ndërtimin...

Në Korçë, më 23 Gusht 1937, u zhvillua ceremonia e fillimit të punimeve për ndërtimin e godinës së Laboratorit Bakteriologjik. Godina ngrihej me shpenzimet...

23 Gusht 1999, ndahet nga jeta futbollisti Besim Fagu

Më 23 Gusht 1999, u nda nga jeta futbollisti i shquar shqiptar Besim Fagu.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare