Arkivat Përditshëm e enjte gusht 24th, 2017

Dita Europiane e Viktimave/ Në Muze ekspozohet bluza e qëndisur e...

Tri ekspoze modeste prej xhami janë vendosur dje në hollin e Muzeut Historik Kombëtar në shenjë të Ditës Europiane të Përkujtimit të Viktimave të...

24 Gusht 1461, Raguza i bën pritje madhështore Heroit tonë, Gjergj...

Në vitin 1460, trazirat përfshinë Italinë e Jugut dhe kërcënonin mbretërinë e Napolit, aleaten e Skëndërbeut, që përkrahej edhe nga Vatikani. Gjergj Kastrioti, dërgoi...

24 Gusht 1913, doli numëri i parë i gazetës “Përlindja e...

Në Vlorë, më 24 Gusht 1913, doli numëri i parë i gazetës zyrtare të shtetit të pavarur shqiptar "Përlindja e Shqipërisë". Dilte dy herë...

24 Gusht 1919, dekonspirimi i marrëveshjes së fshehtë, midis Francës dhe...

Dekonspirimi i marrëveshjes së fshehtë, midis Francës dhe Greqisë, sipas së cilës forcat pushtuese franceze, pas tërheqjes nga Korça, do të lironin qytetin për...

24 Gusht 1969, përfundoi Spartakiada e II Kombëtare

Më 24 Gusht 1969, përfundoi Spartakiada e II Kombëtare, ku morën pjesë 250 mijë fiskulturistë, 80 mijë prej të cilëve ishin femra. Kjo spartakiadë...

24 Gusht 1992, u ngrit konsullata e parë shqiptare në Tel...

Konsullata e parë shqiptare e nderit, në kryeqytetin e lzraelit, Tel Aviv, u ngrit më 24 Gusht 1992. Konsulli i parë i nderit ishte,...

24 Gusht 1999, humoristi i njohur Gëzim Kruja shpallet “Krenaria e...

Humoristi i njohur Gëzim Kruja, më 24 Gusht 1999, u shpall nga Këshilli Bashkiak "Krenaria e Shkodrës". Në karrierën e tij 40 vjeçare, ka...

24 Gusht 2003, ndërron jetë dirigjenti dhe kompozitori Ferdinand Deda

Në një nga spitalet e Ankarasë, më 24 Gusht 2003, ndërroi jetë dirigjenti dhe kompozitori, "Artisti i Merituar” dhe "Mjeshtri i Madh i Punës",...