Arkivat Përditshëm e premte gusht 25th, 2017

25 Gusht 1878, Mehmet Ali pash Maxhari zhvillon bisedime me Lidhjen...

Më 25 Gusht 1878, i dërguari i Stambollit Mehmet Ali pash Maxhari, zhvilloi bisedime me krerët e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, për t'i bindur...

25 Gusht 1900, lindi Hasan Ceka, nja nga arkeologët e parë...

Hasan Ceka, nja nga arkeologët e parë shqiptarë, u lind në Elbasan, më 25 Gusht 1900. Që në fëmijëri, përveç shkollës, eshtë marrë me...

25 Gusht 1909, hapet shkolla e parë shqipe në Filat të...

Në Filat të Çamërisë, me nismën e patriotit Musa Hamidi, më 25 Gusht 1909, u hap shkolla shqipe. Abetaret e para dhe tekstet e...

25 Gusht 1925, mblidhet Asambleja Kushtetuese për të shpallur monarkinë

Në Tiranë, më 25 Gusht 1928, u mblodh Asambleja Kushtetuese për të shpallur monarkinë dhe Ahmet Zogun, mbret të të gjitha shqiptarëve. U bënë...

25 Gusht 1944, formohet Kori Partizan në Lavdar të Oparit

Tradita e koreve patriotike të Rilindjes, u ringjall gjatë Lufiës Antifashiste Nacionalçlirimtare, sidomos me formimin e "Korit partizan", në Lavdar të Oparit, në Korçë,...

25 Gusht 1942, doli gazeta “Zëri i popullit”

Në ilegalitet të plotë, më 25 Gusht 1942, doli gazeta "Zëri i popullit". Ajo është një nga organet më jetëgjatë të shtypit shqiptar. Gjatë...

25 Gusht 1934, përkujtohet përvjetori i vrasjes të Gani Jetishit, aktor...

Sot përkujtohet përvjetori i vrasjes të Gani Jetishit, korespondent i gazetës "Rilindja" dhe për shumë vite, aktor dhe drejtor i Teatrit Popullor të Gjakovës....