Arkivat Përditshëm e shtunë gusht 26th, 2017

Libri i ditës/ Jeronim de Rada, “Rapsodi të një poeme arbëreshe”

Shtëpia Botuese “Milosao” hodhi në qarkullim përmbledhjen “Rapsodi të një poeme arbëreshe” të mbledhur nga i madhi Jeronim de Rada dhe të përshtatur në shqipen e...

26 Gusht 1388, Senati i Raguzës ndalon shitblerjen e shqiptarëve nga...

Senati i Raguzës, për të krijuar një klimë sa më të favorshme për aleancën me Gjergjin e II Balsha dhe me princa të tjere...

26 Gusht 1910, përkujtohet sot lindja e shënjtores shqiptare, Gonxhe Bojaxhiu

Kombi shqiptar sot me krenari kujton lindjen e nobelistes dhe shënjtores shqiptare, Gonxhe Bojaxhiu, Nënë Terezës së madhe, që gjithë jetën ia kushtoi shërbimit...

26 Gusht 1925, Ahmet Zogu nënshkruan marrëveshjen e fshehtë me Benito...

Ahmet Zogu, me shkëmbim letrash me Benito Musolinin, nënshkroi më 26 Gusht 1925, marrëveshjen sekrete ushtarake italo-shqiptare. Marrëveshja kishte shtatë pika dhe praktikisht vendoste...

26 Gusht 1938, vdes poeti ynë i madh Millosh Gjergj Nikolla

Vetëm 27 vjeç ishte poeti ynë i madh Millosh Gjergj Nikolla, ose siç njihet nga lexuesit e shumtë me pseudonimin e tij Migjeni, kur...

26 Gusht 1950, u krijua Komiteti Shqiptar për Marëdhëniet Kulturore me...

Më 26 Gusht 1950, u krijua Komiteti Shqiptar për Marëdhëniet Kulturore me Botën e Jashtme. Për shumë vite atë e drejtoi Misto Treska: Komiteti...

26 Gusht 1996, hapen në vendin tonë institucionet arsimore private

Për herë të parë, më 26 Gusht 1996, në vendin tonë, u lejuan të hapen dhe të funksionojnë institucionet arsimore private. Sot ato janë...

26 Gusht 1999, diskutohet për here të pare nevoja e një...

Në takimin e delegacionit arsimor të Kosovës, të kryesuar nga Hajrulla Koliqi, në Ministrinë e Arsimit të Republikës së Shqipërisë, më 26 Gusht 1999,...