Arkivat Përditshëm e diel gusht 27th, 2017

27 Gusht 1462, beteja me fitore e Gjergj Kastriot Skënderbeut në...

Viti 1462, ka qënë vit i ngjarjeve të shumta në epopenë e popullit shqiptar. Sapo u kthye fitimtar nga ekspedita, që ndërmori në Itali,...

27 Gusht 1787, forcat osmane tentojnë pa sukses të shtypin pashallëkun...

Më 27 Gusht 1787, forcat osmane që numëronin mbi 15000 vetë, të komanduara nga Abdulla pash Çausholli, hynë në Shkodër, për të shtypur përfundimisht...

27 Gusht 1879, Lidhja Shqiptare e Jugut kërkon nga Sulltani autonominë...

Më 27 Gusht 1879, Lidhja Shqiptare e Jugut i dërgoi Sulltanit një memorandum, ku i kërkohej edhe një herë t'i jepej Shqipërisë autonomia administrative...

27 Gusht 1900, ndërron jetë albanologu austriak Gustav Majer

Albanologu i njohur austriak, profesori i Universitetit të Gracit, Gustav Majer, ndërroi jetë më 27 Gusht të vitit 1900. Studjoi historinë e gjuhës shqipe,...

27 Gusht 1913, “Përlindja e Shqipërisë” shkruan artikullin për ndërtimin e...

Më 27 Gusht 1913, gazeta shqiptare "Përlindja e Shqipërisë", në artikullin "Trami në Vlorë", shkruan për përpjekjet e qeverisë së përkohëshme për t'i dhënë...

27 Gusht 1928, vritet gjenerali italian Telini

Afër Janinës, më 27 Gusht 1928, u vra gjenerali italian Telini dhe anëtarët e grupit që e shoqëronin atë. Gjenerali Telini, kryesonte Komisionin Ndërkombëtar...

27 Gusht 1993, organizohen takime përkujtimore “Nopça dhe Shqipëria” në Shkodër...

Më 26 dhe 27 Gusht 1993, në Shkodër dhe në Tiranë, u organizuan takime përkujtimore "Nopça dhe Shqipëria". Në Shkodër, u organizua ceremonia e...