Arkivat Përditshëm e hënë gusht 28th, 2017

28 Gusht 1939, Senati i Venedikut merr në zotërim Krujën dhe...

Senati i Venedikut, i mbledhur më 28 Gusht 1393, vendosi që Kruja dhe tokat përreth, që në këtë kohë ishin në zotërimet e Republikës,...

28 Gusht 1750, Theofan Popa sjell në shqip mbishkrimin në Kishën...

Studjuesi i shquar i kulturës dhe artit tonë mesjetar, Theofan Popa, ka sjellë në shqip mbishkrimin mbi portën jugore të kishës së Shën Kollit...

28 Gusht 1933, ndahet nga jeta veprimtari i shquar i shkollës...

Veprimtari i shquar i shkollës shqipe Qamil Balla, u nda nga jeta, më 28 Gusht 1933. Pas diplomimit në Stamboll, dha mësim në gjimnazet...

28 Gusht 1947, lindi gazetari nga Kosova Bashkim Ramadani

Gazetari nga Kosova Bashkim Ramadani, u lind më 28 Gusht 1947. Mësimet e para i mori në vendlindjen e tij, në Ferizaj. Pas diplomimit...

28 Gusht, Shqipëria vendos marrëdhënie diplomatike me tre vende të botës

Data 28 Gusht, shënon vendosjen e marrëdhënieve diplomatike të Shqipërisë me tre vende të botës; duke i parë këto akte si pjesë të biografisë...