Arkivat Përditshëm e martë gusht 29th, 2017

29 Gusht 284, shënon fillimin e “Erës së Diokletianit”

29 Gusht i vitit 284, shënon fillimin e "Erës së Diokletianit", kalendarin e të cilit e përdorim edhe ne sot.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

29 Gusht 1911, doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme...

Më 29 Gusht 1911, doli numëri i parë i gazetës se përjavëshme politike e shoqërore në gjuhën shqipe, pjesërisht dhe turqisht, "Shkupi". Vijoi me...

29 Gusht 1942, doli numëri i parë i revistës klandestine “Kushtrimi”

E ideuar nga Qemal Stafa, më 29 Gusht 1942, doli numëri i parë i revistës klandestine "Kushtrimi”.  U botua me shaptilograf në Tiranë. Luajti...

29 Gusht 1942, lindi sportisti, aktori dhe regjizori Ferdinand Radi

Në qytetin e lashtë të Durrësit, më 29 Gusht 1942, u lind sportisti, aktori dhe regjizori Ferdinand Radi. Nga viti 1945, jetoi dhe krijoi...

29 Gusht 1945, u shpall ligji i ri mbi Reformën Agrare

Ligji nr. 108 mbi Reformën Agrare, u shpall më 29 Gusht 1945. Në baze te tij u shpronësuan dhe u tjetërsuan me detyrim dhe...

29 Gusht 1989, u shua veprimtari i shquar i shkollës...

Në moshën 87 vjeçare, më 29 Gusht të vitit 1989, në Tiranë, u shua pedagogu dhe veprimtari i shquar i shkollës dhe i arsimit...