Arkivat Përditshëm e mërkurë gusht 30th, 2017

30 Gusht 1930, miratohet Rregullorja mbi Aplikimin e Reformës Agrare

Më 30 Gusht 1930, u miratua Rregullorja mbi Aplikimin e Reformës Agrare. Reforma sipas Rregullores nuk prekte pronat nën 40 hektar dhe kullotat nën...

30 Gusht 1938, zhvillohet Festivalli Artistik në Kinema Nacional

Me rastin e 10-vjetorit të Mbretërisë Shqiptare, më 30 Gusht 1938, në kinema "Nacional", u zhvillua Festivali Artistik. Atë mbrëmje, luajti orkestra "Bashkimi Elbasanas",...

30 Gusht 1934, u zhvillua Lufta e Recit, beteja më e...

Lufta e Recit, një ndër betejat më të suksesshme në qarkun e Shkodrës, u zhvillua më 30 Gusht 1943. Në të morën pjesë batalioni...

30 Gusht 1943, lindi në Shkodër gazetari dhe shkrimtari Albert Shala

Gazetari, shkrimtari dhe piktori amator, Albert Shala, u lind në Shkodër, më 30 Gusht 1943. Në vendlindje mori arsimin fillor dhe të mesëm. U...

30 Gusht 1949, ndërron jetë patriotia e flaktë Sevasti Qiriazi

Më 30 Gusht 1949, ndërroi jetë një ndër pionerët e arsimit dhe gazetarisë shqiptare, patriotia e flaktë Sevasti Qiriazi, Ishte vetëm 20 vjeç, kur...