Arkivat Përditshëm e enjte gusht 31st, 2017

Publikohet krijimi i parë i Mitrush Kutelit në moshën 12-vjeçare, kujt...

Ish-drejtori i Bibliotekës Kombëtare, Aurel Plasari ka postuar në rrjetin social “Facebook” disa foto që tregojnë krijimin e parë të Mitrush Kutelit në moshën...

31 Gusht 1919, Komiteti i Kosovës i bën thirrje popullit shqiptar...

Komiteti "Mbrojtja kombëtare e Kosovës", më 31 Gusht 1919, lëshoi thirrjen drejtuar popullit shqiptar, që të rrokë armët për të mbrojtur Korçën dhe Gjirokastrën,...

31 Gusht 1923, Konferenca e Ambasadorëve në Londër denoncon Athinën si...

Konferenca e Ambasadorëve në Londër, më 31 Gusht 1923, e denoncoi qeverinë e Athinës, si organizatore të vrasjes të kryetarit të Komisionit Ndërkombëtar të...

31 Gusht 1938, shoqëria Vllaznia jep shfaqje teatrore me rastin e...

Një shfaqje tjetër teatrore, luajti më 31 Gusht 1938, me rastin e 10-vjetorit të shpalljes të Mbretërisë Shqiptare, grupi teatror i shoqërisë "Vllaznia" e...

31 Gusht 1952, u krijua Shërbimi Gjeologjik Shqiptar

Me vendim të Këshillit të Ministrave, më 31 Gusht 1952, për herë të parë në vendin tonë, u krijua Shërbimi Gjeologjik Shqiptar, që ka...

31 Gusht 1968, u ndërtua hekurudha Rogozhinë-Fier

Ndërtimi i hekurudhës Rogozhinë-Fier, përfundoi më 31 Gusht 1968. Linja që lidh dy qytetet, është 53 kilometra e gjatë. Ajo më pas, u zgjat...

31 Gusht 1992, u krijua Shërbimi i Kontrollit të shtetit

Më 31 Gusht 1992, u krijua Shërbimi i Kontrollit të shtetit, pjesë e reformës në këtë fushë të veprimtarisë shtetërore. Ai do të zëvëndësonte...