Arkivat Përditshëm e shtunë shtator 2nd, 2017

2 Shtator 1500, u hap shkolla më e vjetër shqiptare jashtë...

Një ndër institucionet arsimore më të vjetra shqiptare jashtë vendit, u themelua në Venedik, në Shtator të vitit 1500, nga mërgimtarët shqiptarë, që u...

2 Shtator 1858, me kërkesë të Said Toptanit, u çel në...

Said Toptani i kërkoi qeverisë turke lejen për hapjen e shkollës laike në Tiranë. Më 2 Shtator 1858 ajo hapi dyert për çunat Tirans.Referencat: Thimi...

2 Shtator 1878, Lidhja Shqiptare e Prizrenit, i kërkon Mehmet...

Më 2 Shtator 1878, një delegacion i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, i kërkoi marshallit turk Mehmet Ali Pasha, që të largohej nga Gjakova. Kur...

2 Shtator 1892, lindi Dom Lazër Shantoja, klerik dhe shkrimtar

Kleriku dhe shkrimtari Dom Lazër Shantoja, u lind në Shkodër më 2 Shtator 1892. Studimet për teologji i filloi në Shkodër, dhe i përfundoi...

2 Shtator 1909, u çel “Normalja” e Elbasanit; e para shkollë...

Kongresi mbarëshqiptar i Elbasanit u mbajt në kushtet e pushtimit osman, nga 2 deri në 8 Shtator 1909 dhe synonte përhapjen e arsimit dhe...

2 Shtator 1920, u larguan nga Vlora pushtuesit Italianë

Forcat pushtuese italiane, para furisë së luftës çlirimtare të popullit shqiptar, më 2 Shtator 1920, u detyruan të largohen nga Vlora.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

2 Shtator 1925, u themelua në Romë “Banka Kombëtare e Shqipërisë”

Më 2 Shtator 1925,  në Romë u zhvillua ceremonia e themelimit të Bankës Kombëtare të Shqipërisë, ku u krye dhe shpërndarja  e aksioneve të...

2 Shtator 1937, Manuel de Travesedo, Ministër Fuqiplotë i Spanjës viziton...

Gjenerali Franko, më 2 Shtator 1937, dërgoi Ministrin Fuqiplotë të Spanjës pranë Oborrit Mbretëror të Shqipërisë, Manuel de Travesedo, i cili u prit me...