Arkivat Përditshëm e diel shtator 3rd, 2017

Fakte historike që nuk i dinit për Nënë Terezën

Një ditë na ndan nga shenjtërimi i Nënë Terezës, e cila do të thirret më pas Shën Tereza, një titull ky i merituar për...

3 Shtator 301, vendi ynë mik San Marino, kremton festën kombëtare

Sot kremtohet festa kombëtare e njërës prej republikave më të hershme të botës, dhe njëheresh të shteteve më të vogla të kontinentit tonë, Republikës...

3 Shtator 1463, Venediku përkrah kërkesat e Marie Muzakës

Senati i Venedikut, i mbledhur më 3 Shtator 1463, përkrahu kërkesat e Marie Muzakës, e veja e Gjergj Arianitit dhe të shtetit të saj....

3 Shtator 1876, vdiq Veziri i Madh me origjinë Vlonjate, Fazil...

Në Adrianopojë, më 3 Shtator 1876, vdiq Fazil Ahmet Qypërliu, shqiptar nga familje e mirënjohur vlonjate. Në moshën 17 vjeçare ai u bë vezir...

3 Shtator 1756, në Gjermani vihet në skenë tragjedia kushtuar Gjergj...

Në qytetin Briksen të Gjermanisë, më 3 Shtator 1756, u shfaq me sukses tragjedia kushtuar Heroit tonë Kombëtar “Skënderbeu ose lavdia që ikën” nga...

3 Shtator 1791, u nda nga jeta Gjon Thoma Barbaçi, poet...

Poeti arbëresh , doktori i shkencave teologjike Gjon Thoma Barbaçi, u nda nga jeta më 3 Shtator 1791.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

3 Shtator 1811, Ali Pashë Tepelena pushton Gjirokastrën

Në fillim të Shtatorit 1811, Ali Pashë Tepelena, sikurse shkruan konsulli francez në Janinë, Pukëvill, rrethoi dhe pushtoi Gjirokastrën, që konsiderohej si fortesë e...

3 Shtator 1914, Princ Vidi la Durrësin

Pas shpërthimit të Luftës së Parë Botërore, Fuqitë e Mëdha që garantonin pavarësinë e Shqipërisë, hynë në luftë kundër njëra tjetrës. Kjo bëri që...

3 Shtator 1926, lindi aktorja me origjinë shqiptare Irena Papas

Irena Papas, aktore e madhe greke me origjinë shqiptare, u lind më 3 Shtator 1926. Ajo u shqua edhe si veprimtare në fushën e...

3 Shtator 1943, kapitulloi Italia Fashiste

Më 3 Shtator 1943, kapitulloi Italia fashiste. Shqipëria e pushtuar që më 7 Prill 1939 nga ushtritë e Musolinit, menjëherë sulmohet e pushtohet nga...

3 Shtator 1947, miratohet “Kodi i Punës”

Kuvendi Popullor i Shqipërisë, më 3 Shtator 1947, miratoi “Kodin e Punës”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

3 Shtator 1993, u krijua Komiteti i Digave të Mëdha

Më 3 Shtator 1993, u krijua Komiteti i Digave të Mëdha, që merret me administrimin dhe ruajtjen e tyre, si objekte strategjike.Referencat: Thimi Çollaku /...

3 Shtator 1995, doli numri i parë i gazetës “Sport...

Numri i parë i gazetës “Sport Ekspres”, doli më 3 Shtator 1995. Sot, në Shqipëri botohen disa gazeta sportive, që janë ndër më të...

3 Shtator 1998, Kuvendi miraton “Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërmjet Republikës...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 3 Shtator 1998, ratifikoi “Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës...