Arkivat Përditshëm e hënë shtator 4th, 2017

Kadare përkthehet edhe në Serbi, botuesit: Shkrimtar universal

Shtëpia botuese Samizdat B92 në Serbi ka botuar së fundmi librin më të ri të shkrimtarit shqiptar Ismail Kadare, me tregime të shkurtra, që...

4 Shtator 1770, Mehmet Pashë Bushatlliu, ndëshkon fatalisht kundërshtarët

Më 4 Shtator 1770, Mehmet Pashë Bushatlliu urdhëroi t’i shkurtohet koka kundërshtarit të tij Hysen beut dhe koka e prerë u dërgua në Lezhë....

4 Shtator 1885, lindi kleriku dhe publicisti Vinçenc Prendushi, “Martir i...

Në Shkodër, më 4 Shtator 1885, u lind imzot Vinçenc Prendushi, klerik, shkrimtar dhe përkthyes. U diplomua në Austri, shkrimet e para i  botoi...

4 Shtator 1899, u hap Shkolla e parë Shqipe në Prizren

Shkolla e parë shqipe në Prizren, u hap me nismën e Mati Logorecit dhe Lazër Lumezit, më 4 Shtator 1899. Më pas shkolla në...

4 Shtator 1922, lindi gazetari e pedagogu Findia Veizi

Në qytetin e bukur të Himarës, më 4 Shtator 1922, u lind pedagogu dhe gazetari i  shquar Findia Veizi. Shkollën e ndoqi në vendlindje,...

4 Shtator 1927, lindi Rexhep Reka, inxhinier i naftës,...

Inxhinieri i  naftës dhe Bashkëpunëtori i  vjetër Shkencor Rexhep Reka, u lind në Tiranë, më 4 Shtator 1927. Pas diplomimit në Institutin e Naftës...

4 Shtator 1943, thirrja e Fan Nolit transmetohet nga “Zëri...

“Zëri i  Amerikës”, më 4 Shtator 1943, transmetoi thirrjen e Imzot Fan Noli nga Bostoni i  Shteteve të Bashkuara, drejtuar popullit shqiptar dhe luftëtarëve...

4 Shtator 1987, përfundon Kongresi i Shkencave Farmaceutike, botohet referati shqiptar

Në Amsterdam të Hollandës, më 4 Shtator 1987, i  dha fund punimeve Kongresi i  Shkencave Farmaceutike, ku morën pjesë dhe docentët shqiptarë Viron Xhillari...

4 Shtator 1992, vdiq Kundëradmirali Abdi Mati

Sot përkujtohet përvjetori i  vdekjes të kundëradmiralit Abdi Mati, një ndër organizatorët dhe komandantët e Flotës Detare Ushtarake të Shqipërisë. U diplomua në Akademinë...