Arkivat Përditshëm e martë shtator 5th, 2017

5 Shtator 1304, Anzhuini Filip, ripohon privilegjet për qytetet Shqiptare

Pas rivendosjes së sundimit të Anzhuinëve në Shqipëri, Filipi, Princi i Taranit, me diplomën që mban datën 5 Shtator 1304, ripohonte privilegjet e dhëna...

5 Shtator 1878, vritet në kullën e Abdulla Pashë Drenit, i...

4500 malësorë Gjakovarë, më 5 Shtator 1878, sulmuan kullën e Abdulla Pashë Drenit. Aty ishte mbyllur me forcat e tij i dërguari i Sulltanit,...

5 Shtator 1914, në Durrës u hoq flamuri shqiptar, nga rebelët...

Në Durrës, më 5 Shtator 1914, hynë forcat rebele, të kryesuara nga Mustafa Ndroqi, Musa Duzi dhe agjentë të tjerë të Stambollit. Atë ditë...

5 Shtator 1928, u formua Kabineti Mbretëror

Pas shpalljes së Monarkisë, më 5 Shtator 1928, u formua kabineti i parë mbretëror. Kryeministër dhe Ministër i Brendshëm ishte Kostaq Kosta, Ministër i...

5 Shtator 1937, Shqipëria prezantohet në panairin e Barit

Në panairin e Barit, që u hap më 5 Shtator 1937, vendi ynë u prezantua me pavionin e veçantë. Me këtë rast solistët e...

5 Shtator 1942, lindi Harallamb Fandi, farmacist me kontribute të shumta

Farmacisti, piktori dhe shkrimtari Harallamb Fandi, u lind në Vlorë, më 5 Shtator 1942. U diplomua për Farmaci në Universitetin e Tiranës. Që në...

5 Shtator 1946, në Shqipëri u shtetëzuan pa shpërblim punishtet...

Me një urdhëresë të datës 5 Shtator 1946, Ministria e Ekonomisë, kaloi në pronësi të shtetit pa shpërblim të gjitha fabrikat e makaronave, miellit...

5 Shtator 1995, u firmos “Marrëveshja për nxitjen dhe mbrojtjen e...

Në Kopenhagen të Danimarkës, më 5 Shtator 1995, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Mbretërisë së Danimarkës, u përfundua “Marrëveshja për nxitjen dhe...