Arkivat Përditshëm e mërkurë shtator 6th, 2017

FLAMURI I TRASHËGUAR NGA STEMA E KASTRIOTËVE NË STRUGË

Forumi i intelektualëve nga Struga në bashkëpunim me  Qëndrën Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqipëtarë të mërkurën në Strugë, organizoi një Tribunë përuruese shkencore në temën...

Projekt: 50 Flamujt e rrallë shqiptarë në një muze

Një muze privat për flamujt e rrallë shqiptarë është propozimi i koleksioistit Shpëtim Sala, i cili prej një kohe të gjatë i është kushtuar...

Letra e plotë/ Akademia e Shkencave publikon amanetin e fundit të...

Në kulmin e debateve dhe polemikave që po prodhon zgjedhja e kreut të ri në Akademinë e Shkencave, duke se ky institucion ka gjetur...

Ura e Prokopit në Himarë shpallet Monument Kulture i Kategorisë së...

Ura e Prokopit në Bashkinë Himarë, e shpallur së fundi Monument Kulture i Kategorisë së Parë, është një objekt me vlera monumentale dhe pjesë...

6 Shtator 394, ra në fushëbetejë Perandori Romak Eugjen Flavi, ishte...

Ra në fushën e betejës, më 6 Shtator të vitit 394, Perandori i Perandorisë Romake Perëndimore Eugjen Flavi me origjinë ilire. Ai erdhi në...

6 Shtator 1611, një relacion Venedikas përmend pasuritë e Butrintit dhe...

Në relacionin e qeveritarit venedikas të Korfuzit, që mban datën 6 Shtator 1611, flitet për fortifikimin e Pargës dhe Butrintit, si dhe pasuritë pyjore...

6 Shtator 1625, Theofan Popa shqipëron mbishkrimin e Kishës së Shën...

Në mbishkrimin mbi portën jugore të kishës së Shën Kollit, në katundin Sarginisht të Lunxherisë, i prurë shqip nga studiuesi ynë Theofan Popa, rezulton...

6 Shtator 1913, në Krujë mblidhen krerët e fiseve malësore; kundërshtojnë...

Krerët e fiseve të Malësisë, të mbledhur në Krujë, më 6 Shtator 1913, protestuan kundër vendimit të “bajlozëve në Londër”, pra kundër Konferencës së...

6 Shtator 1913, Luigj Gurakuqi thërret shqiptarët; Duhet të zhvillohet arsimi,...

Ministri i parë i arsimit Luigj Gurakuqi, më 6 Shtator 1913, u bëri thirrje të gjithë shqiptarëve që janë të aftë të kryejnë detyrën...

6 Shtator 1957, u hap Universiteti i parë Shqiptar

Ëndrra e rilindasve tanë, Universiteti i parë Shqiptar, hapi dyert për studentët, më 6 Shtator 1957. Ai u themelua mbi bazën e bashkimit të...

6 Shtator 1969, TOB vë në skenë “Brigada e grave” nga...

Komedia muzikore “Brigada e grave”, e kompozitorit Llazar Morcka u dha për herë të parë në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më...

6 Shtator 1970, Dhimtër Berati, pedagog, diplomat, u shua në një...

Si pasojë, e një aksidenti automobilistik, më 6 Shtator 1970, vdiq në Romë juristi , pedagogu, gazetari, dhe diplomati Dhimitër Berati. U diplomua në...