Arkivat Përditshëm e enjte shtator 7th, 2017

7 Shtator 1457, Skënderbeu godet si rrufe! Në betejën...

Sot është përvjetori i Betejës në Ujë të Bardhë, ndërmjet ushtrisë shqiptare të udhëhequr nga Gjergj Kastrioti dhe forcave osmane të komanduara nga Isak...

7 Shtator 1894, u nda nga jeta Françesk Anton Santori, poet...

Bota arbërore sot përkujton poetin dhe dramaturgun arbëresh Françesk Anton Santori, i cili u nda nga jeta më 7 Shtator 1894. Shkroi shumë, por...

7 shtator 1910, lindi Profesor Aleksandër Buda, historian studiues, “Mësues i...

Në Elbasan më 7 Shtator 1910, u lind Profesor Aleksandër Buda, historin i shquar, kryetar i Akademisë së Shkencave, “Mësues i Popullit” .  Pas...

7 shtator 1918, lindi gazetari Maqo Afezolli

Maqo Afezolli, një nga punonjësit më të vjetër të Radios Tiranës, dhe një nga gazetarët më të talentuar të saj, u lind më 7...

7 shtator 1922, Ahmet Zogu ndaloi hyrjen në Shqipëri të “Diellit”,...

Me vendim të ministrit të Punëve të Brëndëshme Ahmet Zogu, më 7 Shtator 1922 u ndalua hyrja në Shqipëri e gazetës “Dielli”, që botohej...

7 shtator 1957, lindi Tahir Desku, gazetar, kryeredaktor i gazetës “Albanian...

Gazetari kosovar Tahir Desku, u lind më 7 shtator 1957. Rrugën e gazetarisë e ka nisur në gazetën studentore “Bota e re” të Universitetit...

7 shtator 1960, nga një laborator shqiptar për herë të...

Në laboratorion e prodhimit të barnave dhe serumeve, krijuar në Tiranë më 1947, më 7 Shtator 1960 u prodhua për herë të parë në...

7 shtator 1990, Kuvendi i Kaçanikut, miratoi Kushtetutën, Kosova u shpall...

Kuvendi i Krahinës Autonome të Kosovës, i përbërë nga deputetët shqiptar, i mbledhur në Kaçanik, më 7 Shtator 1990, miratoi Kushtetutën, që e shpallte...