Arkivat Përditshëm e premte shtator 8th, 2017

“The hidden treasure” – 70 vrapues nga të gjitha kontinentet promovojnë...

Bashkia e Beratit, në bashkëpunim me kompaninë prestigjoze gjermane “Global Limits” do të organizojnë për herë të parë në Shqipëri, aktivitetin “The hidden treasure”,...

8 Shtator, dita e solidaritetit të gazetarëve

Sot, është Dita e Solidaritetit të gazetarëve në të gjithë botën, në luftën e përbashkët për te drejta dhe demokraci.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

8 Shtator 1614, në Kuvendin e Kuçit, mblidhen nga gjithë...

Më 8 Shtator, u mblodh Kuvendi i dytë Ballkanik i Kuçit, ku përveç krerëve shqiptarë, morën pjesë edhe përfaqësues të Malit të Zi, Bosnjës,...

8 Shtator 1908, në nder të Ismail Qemalit Klubi “Labëria”...

Klubi “Labëria”, më 8 Shtator 1908, me rastin e ardhjes në vendlindje të patriotit Ismail Qemali, organizoi një shfaqje me këngë, valle e recitime....

8 Shtator 1909, u mbajt Kongresi Mbarëshqiptar Arsimor i Elbasanit

Kongresi arsimor i Elbasanit, tubim me karakter mbarëshqiptar, i dha fund punimeve më 8 Shtator 1909. Ai mori vendime të rendësishme për zhvillimin e...

8 Shtator 1939, lindi Ahmet Hajdari, pioner i hapjes së shkollave...

Më 8 Shtator 1939, u lind “misionari i dritës”, Ahmet Hajdari, një nga vullnetarët e përhapjes së shkollës shqipe në Maqedoni. Shkollën fillore dhe...

8 Shtator 1938, fillimet e industrisë ushqimore në Shqipëri

Më 8 Shtator 1938, filluan punimet për ngritjen e një fabrike vaji në Elbasan dhe fabrikës së akullit dhe frigoriferit në Gjirokastër.Referencat: Thimi Çollaku /...

8 Shtator 1943, Gjenerali Badolio lexon tekstin e armëpushimit

Gjenerali italian Badolio, më 8 Shtator 1943, lexoi në radio tekstin e armëpushimit. Po atë ditë u nënshkrua akti i kapitullimit të Italisë Fashiste....

8 Shtator 1944, ra në luftë heroi i LANÇ, Mustafa...

Më 8 Shtator 1944, ranë në luftë për çlirimin e vendit Mustafa Kaçaçi, “Hero i Popullit” dhe komandant i batalionit partizan të Matit.Referencat: Thimi Çollaku...

8 Shtator 1991, referendumi shpall Maqedoninë Republikë Sovrane

Mbas referendumit mbarëpopullor, Parlamenti i Maqedonisë më 8 Shtator 1991, shpalli pavarësinë dhe sovranitetin e Republikës së re Ballkanike. Vendi ynë ishte ndër te...