Arkivat Përditshëm e diel shtator 10th, 2017

Një muze me 50 flamuj të rrallë shqiptarë

Shtëpia e tij mund të konsiderohet pa frikë një muze. Shpëtim Sala, një koleksionist i njohur në Tiranë jeton në rrugën Don Bosko në...

10 Shtator 1388, Ambasadorët e Gjergj Topisë, bëjnë kontratë me mjekun...

Më 10 Shtator 1388, ambasadorët e princit shqiptar Gjergj Topia, zot i Durrësit, Prokul Sakati dhe Martin Alesi, përfunduan me mjekun e komunës së...

10 Shtator 1447, Gjergj Kastriot Skënderbeu dhe Janosh Huniadi bëjnë marrëveshje...

Aleanca shqiptaro-hungareze u përfundua, më 10 Shtator 1447. Një vit më pas Gjergj Kastrioti Skënderbeu dhe Janosh Huniadi, ranë në ujdi që të bashkojnë...

10 Shtator 1788, Ali Pashë Tepelena i shtoi me pushtim pashallëkut...

Ali Pashë Tepelena, duke shfrytëzuar fillimin e luftës franko-truke, më 10 Shtator 1788, ndërmori sulme  të rrufeshme kundër ushtrive franceze dhe me fitoret në...

10 Shtator 1835, Valiu i Rumelisë ripushtoi Lezhën

Valiu i Rumelisë, i dërguar për të shtypur kryengritjen të drejtuar nga Hamza Kazazi, më 10 Shtator 1835, i theu forcat kryengritëse në të...

10 Shtator 1880, Osmanët pengojnë luftëtarët vullnetarë të Shkodrës, të ndihmojnë...

Për të penguar vullnetarët shkodranë, që t’i vinin në ndihmë degës së Lidhjes së Ulqinit, për mbrojtjen e qytetit nga malazezët, pushtuesit turq, më...

10 Shtator 1909, doli në Manastir numri i parë i...

Në Manastir, më 10 Shtator 1909, doli numri i parë i gazetës së përdyjavëshme politike, shoqërore, kulturore, letrare dhe ekonomike “Bashkimi i Kombit”. E...

10 Shtator 1928, lindi Adriatik Kanani gazetar i njohur e pedagog

Adriatik Kanani, një nga gazetarët e vjetër të Radio-Tiranës, u lind në Korçë më 10 Shtator 1928. Pas diplomimit për gazetari në Universitetin “Lomonosov”...

10 Shtator 1934, u inagurua ndërtesa e Laboratorit Bakterologjik në Tiranë

Në kryeqytet, më 10 Shtator 1934, u inagurua Godina e Laboratorit Bakterologjik. Laboratori i parë në fakt ishte ngritur në vitin 1924, nën drejtimin...

10 Shtator 1938, u inagurua dogana e Kakavijës

Më 10 Shtator 1938, u përurua godina e re doganore e Kakavijës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

10 Shtator 1982, Shqipëria vendosi marrëdhënie diplomatike me Kanadanë

Sot është përvjetori i vendosjes së Marrëdhënieve diplomatike dhe konsullore midis vëndit tonë dhe Kanadasë. U vendosën, më 10 Shtator 1982.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...