Arkivat Përditshëm e hënë shtator 11th, 2017

11 Shtator 1457, Papa Kaliksti III, i dërgon letër Skënderbeut; 1/3...

Në letrën që Papa Kaliksti III, i dërgoi Gjergj Kastriotit me anë të ambasadorit shqiptar Gjergj Pjetri, më 11 Shtator 1457, në përgjigje të...

11 Shtator 1498, kryengritësit antiosmanë çliruan Lezhën, nipi i Skënderbeut u...

Në Lezhë dhe rrethinat e saj, më 11 Shtator 1498, shpërtheu një kryengritje antiosmane, që çoi në çlirimin e qytetit të lashtë, rrugët e...

11 Shtator 1652, Shqiptarja Pashkë Roze, u mëson anglezëve të...

Në kryeqytetin anglez edhe sot ruhet tabela, e cila përkujton se në vitin 1652, pra katër shekuj më parë, është hapur kafeneja nga Pashkë...

11 Shtator 1839, Prizreni ngriti krye kundër pushtuesve, pallati qeveritar u...

Në qytetin e Prizrenit, më 11 Shtator 1839, shpërtheu kryengritja e madhe popullore. Me qytetarët kryengritës u bashkuan edhe fshatarët dhe, të gjithë bashkë,...

11 Shtator 1796, Mahmut Bushatlliu sulmoi forcat malazeze për të bashkuar...

Verën e vitit 1796, Kara Mahmut Pashë Bushatlliu, sulmoi forcat e Malit të Zi, për t’ia bashkuar tokat shqiptare të  Kuçit, Piprit e Palabardhit,...

11 Shtator 1922, lindi Eli Sota, gazetare

Luftëtarja antifashiste Eli Sota, një nga gazetaret e para  shqiptare, u lind në Korçë, më 11 Shtator 1922. Njëzet vjet punoi në redaksinë e...

11 Shtator 1933, u nënshkrua Konventa Ndërkombëtare që ndalon tregëtine e...

Përfaqësuesi i Shqipërisë në Gjenevë, më 11 Shtator 1933, nënshkroi Konventën Ndërkombëtare, që ndalon tregëtinë e grave.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

11 Shtator 1943, Ibrahim Biçaku, në krye të Komitetit Ekzekutiv...

Komiteti Ekzekutiv i Përkohshëm, i kryesuar nga Ibrahim Biçaku, më 11 Shtator 1943, “rishpalli pavarësinë e Shqipërisë”, duke i dhënë fund marrëveshjes që sanksiononte...

11 Shtator 1995, Kombet e Bashkuara shpallën 11 Shtatorin si...

Konferenca e 4-t Ndërkombëtare e Grave, e mbledhur në Shtator të vitit 1995, më nismën e Kombeve të Bashkuara në Pekin, e shpalli 11...

11 Shtator 1997, “Sfinksi i Artë” iu dha aktorit Mirush Kabashi...

Në Festivalin Ndërkombëtar të Teatrove, që u zhvillua në Kajro, nga 1 deri në 11 Shtator 1997, aktori ynë Mirush Kabashi, meritoi çmimin “Sfinksi...