Arkivat Përditshëm e mërkurë shtator 13th, 2017

13 Shtator 1304, Anzhuinët u premtojnë Shqiptarëve ruajtjen e privilegjeve

Filipi, Princ i Tarantit dhe nip i  Karlit I, të d’Anzhui, lëshoi më 13 Shtator 1304, një diplomë për 13 bashkësitë krahinore shqiptare, që...

13 Shtator 1450, një kronikë Venedikase përshkruan “Rrethimin e parë të...

Kronika venedikase, që mban datën 13 Shtator 1450, flet për rrethimin e parë të Krujës, për mbrojtjen trimërore të Skënderbeut dhe për furnizimet që...

13 Shtator 1775, Ahmet Kurt Pasha u merr Bushatllinjve Tiranën dhe...

Ahmet Kurt Pasha, më 13 Shtator 1775, hyri në Tiranë pa ndeshur në ndonjë rezistencë  dhe vendosi si komandant Islam Beun. Brenda një nate,...

13 Shtator 1894, lindi Xhon Prisalti, vepra e tij u luajt...

Aktori i dramës “Vizita e inspektorit”, shkrimtari dhe dramaturgu anglez Xhon Pristli, u lind më 13 Shtator 1894. Vepra e tij e përmendur ,...

13 Shtator 1937, Ministri Shqiptar i Ekonomisë Kombëtare flet në Radio...

Në përurimin e pavijonit  shqiptar, në Panairin e Barit, që u bë më 13 Shtator 1937,  foli në Radio-Bari, për marrëdhëniet midis dy vëndeve...

13 Shtator 1961, TOB vë në skenë premierën e baletit “Laurencia”

Më 13 Shtator 1961, në Teatrin e Operas dhe Baletit u dha premiera e baletit “Laurencia”, me muzikë të kompozitorit Aleksander Krejn, dirigjent Rifat...