Arkivat Përditshëm e premte shtator 15th, 2017

15 Shtator 1621, Pjetër Budi i shkruante kardinalit Gacadini; pavarësisht...

Kleriku patriot dhe shkrimtari ynë i  lashtë Pjetër Budi, në letrën që i dërgoi Kardinalit Gacadini, më 15 Shtator 1621, pasi i përshkruan gjëndjen...

15 Shtator 1821, Salvadori dhe Hondurasi, vënde mike me ne, kremtojnë...

Hondurasi dhe Salvadori, dy vënde latinoamerikane, me të cilat Shqipëria ka marrëdhënie diplomatike, sot kremtojnë ditën e pavarësisë: ato janë shpallur të pavarura më...

15 Shtator 1878, Lidhja Shqiptare e Stambollit, shpall në gazetën “Terxhumani...

Lidhja Shqiptare e Stambollit, më 15 Shtator 1878, shpalli programin që kërkonte t’i njihej Shqipërisë e drejta e një vilajeti autonom me ermin “Vilajet...

15 Shtator 1897, lindi Fuad Asllani, diplomat i shquar

Gazetari dhe diplomati i shquar Fuad Asllani, u lind më 15 Shtator 1897, në Bejrut, në një familje shqiptare funksionarësh të lartë të Perandorisë...

15 Shtator 1904, doli në Romë “Lajmëtari i Shqypnisë”, revistë e...

Në kryeqytetin Italian, Romë, më 15 Shtator 1904, u botua revista dyjavore “Lajmëtari i Shqypnisë”, që drejtohej prej Gaspër Jakova-Mërturi. Fletorja trajtoi problem të...

15 Shtator 1928, SHBA njohu Mbretërinë Shqiptare dhe Mbretin Zog

Fill pas Italisë, Greqisë, Hungarisë dhe Uruguajit, ishte qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, që më 15 Shtator 1928 e  njohu Mbretin Zog...

15 Shtator 1940, u çel në Tiranë Kongresi i parë...

Më 15 Shtator 1940, në Tiranë u hap Kongresi i parë Bujqësor . Punimet e tij u përmblodhën dhe u botuan në një vëllim...

15 Shtator 1943, përkujtohet beteja e Drashovicës, përballje heroike e Ushtrisë...

Më 15 Shtator 1943, filloi lufta e Drashovicës, beteja e parë ballore e Ushtrisë Nacionalçlirimtare dhe forcave antifashiste vullnetare, kundër pushtuesëve  gjermanë; ajo zgjati...

15 Shtator 1991, Shqipëria u pranua në FMN me të drejta...

Më 15 Shtator 1991, Shqipëria u pranua si anëtare me të drejta të plota në gjirin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, organizëm financiar i specializuar,...