Arkivat Përditshëm e shtunë shtator 16th, 2017

16 Shtator 1863, shumë shqiptarë janë shkolluar në “Robert College”, sot...

Në Stamboll, më 16 Shtator 1863, u themelua “Robert College”, ku janë arsimuar shumë shqiptarë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

16 Shtator 1922, lindi Dhori Shkodrani, gazetar

Gazetari Dhori Shkodrani, u lind në Voskopojë, më 16 Shtator 1922. Nga viti 1955, e deri sa doli në pension, ka punuar në gazetën...

16 Shtator 1927, në Sopik fshatarët sulmuan poskomandën e xhanadarmërisë;...

Të revoltuar nga barra e rëndë e taksave, fshatarët e Sopikut,më 16 Shtator 1927, sulmuan postkomandën e xhandarmërisë dhe shtëpitë e çifligarëve. Pas trazirave,...

16 Shtator 1928, grevë 3 ditore në portin...

Më 16 Shtator 1928, punëtorët e portit të Durrësit, që punonin për llogari të firmës italiane të ndërtimit “Moxarana”, u hodhën në grevë. Greva...

16 Shtator 1937, Jorgjie Truja, Marie Kraja dhe Tefta Tashko;...

Në një nga sallat e Panairit të Lindjes në Bari, më 16 Shtator 1937, këngëtaret tona të mirënjohura Jorgjie Truja, Marie Kraja dhe Tefta...

16 Shtator 1937, u dha shfaqja filmike në Durrës, ...

Në Durrës, më 16 Shtator 1937, u organizua një shfaqje filmash artistikë, për t’u ardhur në ndihmë të varfërve dhe të uriturve. Pronari i...

16 Shtator 1942, u mbajt Konferenca e Pezës

Konferenca e Pezës, ku u krijua Fronti Antifashist Nacionalçlirimtar, u mblodh më 16 shtator 1942. U miratua Rezolucioni që përbënte Platformën e Luftës Nacionalçlirimtare....

16 Shtator 1959, u hap shkolla e lartë për aktore,...

Pranë Teatrit popullor, më 16 Shtator 1959, u hap shkolla  e lartë për aktore, “Aleksandër Moisiu”. Ajo ndihmoi për përgatitjen e kuadrove të nevojshëm...

16 Shtator 1966, u inagurua në Tiranë Pallati i...

Në Tiranë, më 16 Shtator 1966, u përurua  Pallati i Madh i Kulturës, qëndra më e  madhe kulturore e kohës. Në të u vendosën...

16 Shtator 1966, u përurua hidrovori i Hoxharës

Hidrovori i Hoxharës, që i shërben bonifikimit të Myzeqesë, u përurua më 16 Shtator 1966. Deri në vitet 80’ në ultësirat tona bregdetare u...

16 Shtator 1991, Shqipëria u anëtarësua në KSBE, nënshkroi Aktin...

Republika e Shqipërisë, më 16 Shtator 1991 nënshkroi Aktin Final të Helsinkit, gjë që shënon dhe anëtarësimin e saj në KSBE.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

16 Shtator, kremtohet festa e detit në Durrës

Në Durrës, çdo 16 Shtator kremtohet “Festa e detit”. Bashkia e qytetit dhe shoqata “Durrësi”, çdo vit me këtë rast organizojnë tek shëtitorja  “Monumenti...