Arkivat Përditshëm e diel shtator 17th, 2017

17 Shtator shënohet dita e paqes

Sot në Shqipëri dhe në gjithë  botën kremtohet “Dita e Paqes”. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Shtator 1499, 20.000 Shqiptarë ftojnë nipin e Skënderbeut ti...

Sipas ditarit të Françeskut të Krujës, në Shtator 1499, mbi 20 mijë shqiptar e ftojnë nipin e Skënderbeut, djalin e Gjon Kastriotit, që nën...

17 Shtator 1827, lindi Rilindasi ynë i madh Pashko Vasa,...

Rilindasi ynë i shquar, politikani, poeti dhe publicisti, Pashko Vasa u lind në Shkodër më 17 Shtator 1827. Mësimet e para i mori në...

17 Shtator 1914, Esat Pasha firmos marrëveshjen e parë me Serbinë

Më 17 Shtator 1914 nënshkruhet në Nish, marrëveshja e parë midis Esat Pashë Toptanit dhe qeverisë serbe. Ajo kishte 15 nene; neni 7 i...

17 Shtator 1919, paria e zonës së Shkodrës, proteston kundër...

Në Prefekturën e Shkodrës, më 17 Shtator 1919 u tubua parësia e zonave të Kallmetit, Ungrejt, Kalorit, Fregnes e Rrasit, për të protestuar kundër...

17 Shtator 1934, u vendosën marrëdhenie diplomatike me Bashkimin ...

Më 17 Shtator 1934 midis Mbrëtërisë Shqiptare dhe Bashkimit të Republikës Sovjetike Socialiste, u vendosën mardhëniet e rregullta diplomatike e konsullore. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

17 Shtator 1942, dëshmorja e parë e LANÇ Mine...

Më 17 Shtator 1942 para burgut të Tiranës shpërthëu demostrata  e grave dhe nënave që protestonin kundër internimit në Itali, të të burgosurve antifashist....

17 Shtator 1947, lindi gazetarja Marika Baka

Gazetarja Marika Baka u lind në Tiranë më 17 Shtator 1947. Pas diplomimit në Fakultetin e Shkencave Politiko-Juridike të Universitetit të Tiranës, në vitin...

17 Shtator 1982, Pirro Mani vuri në skenë Shekspirin ...

Pirro Mani, më 17 Shtator 1982, vuri në skenë veprën shekspiriane “Nata e dymbëdhjetë”. Në rolet kryesore interpretonin aktorët e njohur, Pirro Mani, Robert...