Arkivat Përditshëm e hënë shtator 18th, 2017

18 Shtator 1204, Venediku i shkëputi Arbrit, krahinat më strategjke...

Pas rënies së Perandorisë Bizantine, me 1204, Venediku shkëputi nga tokat arbërore krahina të tilla të pasura dhe strategjike, si  provincën e Durrësit dhe...

18 Shtator 1415, sistemi doganor i Kastriotëve dëshmohet nga një kronikë...

Kronika e 18 Shtatorit 1415, përmend si doganier në Ishëm, një farë Boliza me prejardhje nga Kotorri. Doganat në atë kohë jepeshin në sipërmarrje...

18 Shtator 1803, qeveritari francez i Korfuzit raporton; Ali Pasha me...

Në raportin që qeveritari francez i Korfuzit i dërgonte Parisit, më 1803, shkruan për diplomacinë e hollë të Ali Pashë Tepelenës, i cili përpiqej...

18 Shtator 1835, Veziri i Madh i Perandorisë vjen në Shkodër...

Më 18 Shtator 1835, në Shkodrën e rebeluar arriti vetë  veziri i madh në krye të një “Ushtrie të panumërt”.  Qëllimi ishte të “shuaj...

18 Shtator 1921, trupat serbe dhe forcat e Esat Toptanit...

Ushtria serbe në bashkëpunim me mercenarë esadist, pasi bombardoi me artileri fshatrat shqiptare, Myher, Arras, Sine, Gryka, Bardha dhe Mali i Lures, me pretekstin...

18 Shtator 1943, “Lidhja e dytë e Prizrenit” shpalli bashkimin...

Paria Nacionaliste e Kosovës, nga 16 dhe 18 Shtator 1943, u mblodh në Kongresin e Prizrenit. Në të merrnin pjesë delegatë nga të gjitha...

18 Shtator 1944, u formua Brigada e 22të sulmuese; 1100...

Në Pezë, më 18 Shtator 1944, u formua Brigada e 22-të Sulmuese, me një efektiv prej 1100 partizanësh. Komandant i saj u emërua Sali...

18 Shtator 1958, Teatri i Operas dhe Baletit vuri në skenë...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 18 Shtator 1958, u dha premiera e operas “Berberi i Seviljas”, e kompozitorit italian Xhoakino...