Arkivat Përditshëm e martë shtator 19th, 2017

19 Shtator 1625, lindi Pjetër Bogdani

Jo larg Kukësit, në Gurin e Hasit, më 19 Shtator 1625, u lind kleriku dhe shkrimtari i lashtë shqiptar Pjetër Bogdani, ishte ndër pjesëmarrësit...

19 Shtator 1908, u themelua në Dibër klubi patriotik “Bashkimi”

Në Dibër, më 19 Shtator 1908, u themelua klubi patriotik “Bashkimi”, i cili luajti një rol të rëndësishëm  për zgjimin e ndërgjegjes kombëtare dhe...

19 Shtator 1921, doli në Korçë numri i parë i gazetës...

Më 19 Shtator 1921, në Korçë doli numri i parë i së përjavëshmes “Përparimi”, gazetë e paanëshme politiko-letrare. E botonte atë Dhimitër Harizi, në...

19 Shtator 1924, Fan Noli i kërkon Lidhjes së Kombeve përcaktimin...

Qeveria e Fan Nolit, me anë të letrës së 19 Shtatorit 1924, kërkonte nga Lidhja e Kombeve, përcaktimin e kufijve të Korçës, Vermoshit dhe...

19 Shtator 1956, në Vlorë filloi prodhimin Kombinati i Konservave...

Më 19 Shtator 1956, filloi prodhimin Kombinati i Konservave “Ernest Telman” në Vlorë. Ai kishte fabrikën e konservave të peshkut, të përpunimit të frutave,...

19 Shtator 1985, u mbajt në Tiranë Konferenca e 6-të Kombëtare...

Konferenca e 6-të Kombëtare e Gjeologjisë, përfundoi punimet në Tiranë, më 19 Shtator 1985. Në këtë tubim shkencor u mbajtën 78 referate dhe kumtesa,...

19 Shtator 1997, u shfaq tek piramida premiera e filmit “Kanuni”

Në qëndrën Ndërkombëtare të Kulturës në Tiranë, më 19 Shtator 1997, u dha premiera e filmit “Kanuni”, me autor kineastin shqiptaro-francez Cysti Syken e...

19 Shtator 2000, përkujtohet akademiku Mahir Domi, “Mësues i Popullit”

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes të personalitetit të shquar të kulturës, shkencës dhe arsimit shqiptar, akademikut Mahir Domi, “Mësues i Popullit”. Ai ishte ndër...