Arkivat Përditshëm e mërkurë shtator 20th, 2017

20 Shtator 1449, Gjergj Kastrioti i kërkon Venedikut që të hyjnë...

Më 20 Shtator 1449, Gjergj Kastrioti, nëpërmjet ambasadorëve të vet që dërgoi në Venedik, kërkoi të hynte në mbrojtje të Republikës së Shën Markut,...

20 Shtator 1909, u formua në Korçë shoqëria “Përparimi”

Sipas vendimeve të Kongresit të Elbasanit, më 20 Shtator 1909, në qytetin e Korçës, u formua shoqëria e mësonjëtorëve shqiptare “Përparimi”. Kishte për qëllim...

20 Shtator 1910, u lind Aleko Turtulli, ekonomist e financier i...

Në Selanik të Greqisë, më 20 Shtator 1910, u lind në një familje të pasur tregëtare Aleko Turtulli. Arsimin fillor dhe të mesëm i...

20 Shtator 1913, u mbajt në Vlorë një tubim për...

Një komision i ngritur posaçërisht, më 20 Shtator 1913 organizoi në Vlorë një tubim ku u denoncua veprimtaria tradhëtare e Esat Pashë Toptanit dhe...

20 Shtator 1920, qeveria shqiptare dhe delegacioni Jugosllav nënshkruan armëpushim

Midis përfaqësuesve të qeverisë shqiptare e delegacionit Jugosllav, të kryesuar nga Neshiqi, më 20 Shtator 1920, u nënshkrua në Shkodër marrëveshja e armëpushimit. Ndërkohë...

20 Shtator 1960, u krijua Instituti Folklorik

Më 20 Shtator 1960, u krijua Instituti Folklorik, qëndër për studimin e veprimtarisë popullore, në fushën e letërsisë gojore dhe muzikës. Në vitin 1979,...

20 Shtator 1967, TOB vuri në skenë kryeveprën e artit...

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 20 Shtator 1967, shfaqi për publikun  operan e kompozitorit italian Roxhero Leonkavallo “Palaçot”. Kryevepra...

20 Shtator 1985, u mblodh në Tiranë një Kongres i Studimeve...

Kuvendi i Studimeve Ilire u mblodh në Tiranë, më 20 Shtator 1985. Fjalën e hapjes e mbajti Profesor Aleks Buda, Kryetar i Akademisë së...

20 Shtator 1995, u zhvillua për herë të parë në Kalanë...

Për herë të parë në Kalanë e Beratit, më 20 deri më 25 Shtator të vitit 1995 u zhvillua Festivali Folklorik Kombëtar. Referencat: Thimi Çollaku /...

20 Shtator 1997, në Pallatin e Kulturës u shfaq një ...

Në Pallatin e Kulturës në Tiranë, më 20 Shtator 1997, u dha premiera e filmit dokumentar televiziv kushtuar rilindasit  të madh, filozofit dhe eruditit...

20 Shtator 1997, Universiteti i Shkodrës zhvilloi tubimin shkencor ...

Në mjediset e Universitetit “Luigj Gurakuqi” në Shkodër, më 20 deri 23 Shtator 1997, u mbajtën “Ditët e trashëgimisë kulturore europiane”, veprimtari e përfshirë...