Arkivat Përditshëm e enjte shtator 21st, 2017

Mes shqipëtarëve, për Shoqërinë “Përparimi” të Korçës dhuronte të holla edhe...

Qëllimet madhore të një populli mund të plotësohen vetëm me mënyra e struktura që i përgjigjen për nga sofistikimi qëllimeve. Njerëzit e angazhuar me...

21 Shtator, sot shënohet solstici i Vjeshtës

Sot është Solstici vjeshtor. Dita kur gjatësia e dritës dhe errësirës është e barabartë. Pra dita sot është e barabartë me natën, me 12...

21 Shtator 454, Perandori i Perandorisë Romake me prejardhje ilire ra...

Më 21 Shtator të vitit 454, ra në fushën e betejës kundër hunëve të udhëhequr nga Atila, Aeçij Flavi, perandor i Perandorisë Romake me...

21 Shtator 1451, Vatikani emëroi klerikun shqiptar Eugjen Sumen...

Selia e Shenjtë, emëroi më 21 Shtator 1451, nunc apostolik në Shqipëri klerikun shqiptar, Eugjen Sumen. Ai ishte, praktikisht, ambasador i dytë i Vatikanit,...

21 Shtator 1879, Krerët e Hotit dhe Grudës i drejtohen Fuqive...

Krerët e Hotit dhe të Grudës, më  21 Shtator 1879, i drejtuan Fuqive të Mëdha një protestë, ku kundërshtonin lëshimin e çdo pëllëmbe toke...

21 Shtator 1909, u lind në Korçë Spiro Çipi, themelues i...

Spiro Çipi, një nga themelonjësit e mjeksisë ligjore, u lind në Korçë, më 21 Shtator 1909. U diplomua në Universitetin e Sorbonës në Paris,...

21 Shtator 1938, u ngrit në Selenicë një mulli me fuqi...

Më 21 Shtator 1938, në Selenicë, u ndërtua mulliri i blojës me fuqi motorike, ndërsa në Korçë, zdruktaria për prodhimin e dërrasave dhe mobiljeve....

21 Shtator 1949, u botua në “Gazetën zyrtare” dekreti që detyronte...

Në “Gazetën zyrtare”, më 21 Shtator 1949, u botua Dekreti mbi detyrimin e shtetasve për të mësuar shkrim e këndim. Ky akt shënoi etapën...

21 Shtator 1950, në skenën e Teatrit Popullor u luajt “Pas...

Me regji të Andrea Malos, më 21 Shtator 1950, u vu në skenën e Teatrit Popullor komedia e Andon Zako Cajupit “Pas vdekjes”.Referencat: Thimi Çollaku...

21 Shtator 1980, u përurua monumenti në nder të luftës së...

Përurimi i monumentit kushtuar luftës së Drashovicës, u bë më 21 Shtator 1980.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Shtator 1997, Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore mori pjesë...

Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore, më 15 deri më 21 Shtator 1997, prezantoi polifoninë shqiptare në Festivalin Botëror të Polifonisë, që u mbajt...

21 Shtator 2000, Sterjo Spasse u nderua me urdhrin...

Themeluesi i romanit modern shqiptar Sterjo Spasse, më 21 Shtator 2000, u nderua pas vdekjes me Urdhërin e Lartë “Naim Frashëri i Artë, me...