Arkivat Përditshëm e premte shtator 22nd, 2017

22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar;...

Në Gjenova të Italisë, më 22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar me prejardhje nga Durrësi. Në vitin 1775, emri...

22 Shtator 1796, Kreu i Pashallëkut të Shkodrës ra në fushëbetejë...

Verën e vitit 1796, Kara Mahmut Pashë Bushatlliu, ndërmori dy fushatat ushtarake për t’i bashkuar Pashallëkut të Shkodrës trojet shqiptare të Malit të Zi....

22 Shtator 1880, shqiptarët e Italisë i drejtuan një thirrje të...

Shqiptarët e Italisë, më 22 Shtator 1880, iu drejtuan me një thirrje të zjarrtë kombit shqiptar, për të vazhduar luftën heroike për ruajtjen e...

22 Shtator 1913, Dibra u çlirua nga serbët, kryengritja u përhap...

Më 22 Shtator 1913, lëvizja e armatosur spontane kundër pushtuesve serbë, u kthye në një kryengritje që çliroi Dibrën dhe ngriti flamurin shqiptar atje....

22 Shtator 1937, Tefta Tashko mban koncert në Radio Roma; interpretimi...

Sopranoja shqiptare Tefta Tashko, me 22 Shtator 1937, dha një koncert në Mikrofonin e Radio-Romës . Interpretoi pjesë klasike dhe këngë shqiptare. Për koncertin...

22 Shtator 1937, “Lufthansa” vendosi linjë ajrore Tiranë-Berlin

Avioni i shoqërisë ajrore gjermane “Lufthansa”, më 22 Shtator 1937, zbriti në aeroportin e Tiranës. Kështu për herë të parë, u vendos linja ajrore...

22 Shtator 1947, u krijua për herë të parë dikasteri i...

Rregullorja “Për organizimin e Ministrisë së Shëndetsisë”, u miratua më 22 Shtator 1947. Për herë të parë dikasteri i Shëndetsisë, u krijua në tetor...

22 Shtator 1952, u hap në Tiranë Instituti i Lartë Mjekësor;...

Në kryeqytetin tonë, më 22 Shtator 1952, u hap Instituti i Lartë,  i pari institucion arsimor për përgatitjen e mjekëve shqiptarë të profileve të...

22 Shtator 1955, u themelua Estrada profesioniste e Elbasanit

Estrada profesioniste e Elbasanit, u ngrit më Shtator 1955. Premierën e parë trupa e sapoformuar, e dha në Nëntor të atij viti në Cërrik,...

22 Shtator 1997, u shua Nezir Miftari, veteran i arsimit shqip...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së veteranit të arsimit shqip në Kosovë, Nezir Miftari. Ai ishte ndër mësuesit e parë të shkollave shqipe dhe...

22 Shtator 2003, për herë të parë 6 qytetet shqiptare i...

Sot është dita e nismës “për një qytet pa makina”. Për herë të parë, më 22 Shtator 2003, gjashtë qytete: Tirana, Shkodra, Vlora, Durrësi...