Arkivat Përditshëm e shtunë shtator 23rd, 2017

Ekspozita e Historikut të Flamurit Kombëtar 1910-1937 & Tryeza e Rrumbullakët...

Në një atmosferë të vakët përkujtimore, ndër të paktit që u kujtuan për Ditën e Flamurit ishin pikërisht të rinjtë. Dy ditë më parë,...

23 Shtator 1860, Vangjel Zhapa, milioner shqiptar në Rumani, ndërmjetëson me...

Milioneri shqiptar në Rumani, Vangjel Zhapa, përmes një letre që mban datën 23 Shtator 1860, ndërmjetëson pranë qeverisë greke për zbatimin  e nismës të...

23 Shtator 1908, Klubi “Bashkimi” ftoi kolonitë në një Kongres të...

Klubi “Bashkimi” i Manastirit, më 23 Shtator 1908, shpërndau në të gjithë Shqipërinë dhe kolonitë shqiptare një letër ftesë për Kongresin e Alfabetit të...

23 Shtator 1909, drama “Besa” e Sami Frashërit u vu në...

Klubi “Drita” e Gjirokastrës, që kishte dhe një trupë teatrore, përgatiti dhe shfaqi, më 23 Shtator 1909, dramën e Sami Frashërit “Besa”. Shfaqja u...

23 Shtator 1913, u formua pas çlirimit të qytetit, “Qeveria...

Kryengritësit dibranë, pas çlirimit të qytetit nga pushtuesit serbë, krijuan Qeverinë Provizore të Dibrës. Në emër të saj Mehmet Sejfudini dhe Sulejman Pustina, në...

23 Shtator 1917, gazeta “Sazani” filloi botimin në Uoçester SHBA

Në Uoçester të Amerikës, më 23 Shtator 1917, filloi botimin gazeta “Sazani”. E drejtonte atë Josif Pani. Gazeta përkrahu Federatën Panshqiptare “Vatra” dhe bashkimin...

23 Shtator 1936, Mbretëria Shqiptare aderoi në Konventën Ndërkombëtare “Për përdorimin...

Më 23 Shtator 1936, Mbretëria Shqiptare aderoi në Konventën Ndërkombëtare “Për përdorimin e Radiodifuzionit në interes të paqes”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Shtator 1937, Shikano Suko Yoshida u emërua Konsull Nderi i...

Me dekret mbretëror, më datë 23 Shtator 1937, Shikano Suko Yoshida, u emërua Konsull Nderi i Shqipërisë në qytetin Osaka të Japonisë. Ky ishte...

23 Shtator 1943, u formua Batalioni partizan “Semani”

Në Seman të Fierit, më 23 Shtator 1943, u formua Batalioni partizan “Semani”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Shtator 1943, në aksin Qukës-Përrenjas u sulmua nga partizanët nje...

Në rrugën Qukës-Përrenjas, më 23 Shtator 1943, njësitë e Ushtrisë Nacionalçlirimtare, sulmuan një autokolonë të madhe armike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Shtator 2003, përkujtohet albanologu Jup Kastrati; Instituti Ndërkombëtar i...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së pedagogut dhe albanologut të shquar, Jup Kastrati. Ka edukuar shumë breza gjimazistësh dhe studentësh në Gjimnazin e Shkodrës...

23 Shtator 2003, u mbajt në Akademinë e Arteve koncerti ...

Në sallën e Akademisë së Arteve në Tiranë, më 23 Shtator 2003, u dha koncerti vokal sinfonik i sopranos Teuta Koço. Koncerti të kujton...