Arkivat Përditshëm e diel shtator 24th, 2017

Ekspozitë me rastin e 140 vjetorit të lindjes së Gjergj Fishtës

Një ekspozitë me të paktën 250 eksponate u hap në Muzeun Historik Kombëtar në kujtim të 140-vjetorit të lindjes së At Gjergj Fishtës. Ka...

24 Shtator 1457, albanologu Johan George fon Han, shkruan për shqiptarët...

Luftëtarët shqiptarë që ranë në betejën e Albulenës, më 24 Shtator 1457, u varrosën në Katedralen e Shën Marisë në fshatin Shumeri, tre kilometra...

24 Shtator 1911, lindi këngëtarja e madhe Marije Kraja

Këngëtarja e madhe shqiptare Marije Kraja, u lind më 24 Shtator 1911. U diplomua për kanto në Grac të Austrisë. Punoi si mësuese, dha...

24 Shtator 1913, çetat andarte greke pushtuan Moglicën, Shënapremten dhe Grabovën,...

Më 24 Shtator 1913, andartët grekë pushtuan Moglicën, Shënapremten dhe Grabovën, kryen disa vrasje dhe grabitje dhe akte të tjera barbare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

24 Shtator 1919, Llojd Xhorxhit iu nis telegram nga kryepleqtë e...

Kryepleqtë e lagjeve të Vlorës dhe të 40 fshatrave përreth, më 24 Shtator 1919, i dërguan një memorandum kryetarit të delegacionit anglez në Konferencën...

24 Shtator 1933, u krijua në Korçë shoqëria “Puna” ndër...

Në qytetin e Korçës, më 24 Shtator 1933, u krijua shoqëria “Puna”, një nga organizatat e para sindikaliste në Shqipëri. Merrnin pjesë rreth 500...

24 Shtator 1933, u hapën kurset e para të trajnimit ...

Kurset e para për kualifikimin e personelit të shërbimit pyjor në vendin tonë, aq të pasur me pyje, u hapën më 24 Shtator 1933....

24 Shtator 1937, u shua gjyqtari sportiv Anton Gjeci

Më 24 Shtator 1937, u nda nga jeta gjyqtari sportiv Anton Gjeci. “Ai ishte një nga sportdashësit më të shquar dhe ndër gjyqtarët më...

24 Shtator 1943, partizanët e çetës “Çamëria” mbrojtën heroikisht nga nazistët...

Më 24 Shtator 1943, forcat e vermahtit nazist ndërmorën një sulm të fuqishëm në Qafën e Madhe, që mbrohej nga çeta partizane “Çamëria”. Synimi...

24 Shtator 1962, lindi në Shkup Valentina Saraçini, gazetare

Gazetarja jonë nga Maqedonia, Valentina Saraçini, u lind më 24 Shtator 1962. U arsimua në vendlindje në Shkup. U diplomua për Psikologji në Universitetin...

24 Shtator 1997, piktori Idriz Berisha çeli në Klinë ekspozitën...

Në Klinë, me rastin e takimit tradicional të krijuesve “Klina ‘97”, më 24 Shtator 1997 u hap ekspozita personale e piktorit Idriz Berisha, me...

24 Shtator 1998 , NATO i jep ultimatum Sllobodan Millosheviçit; Ndërprit...

Më 24 Shtator 1988, u bë publik ultimatumi i NATO-s drejtuar Presidentit të ish Jugosllavisë, ku i kërkohej të ndërpresë dhunën në Kosovë, ndryshe...