Arkivat Përditshëm e hënë shtator 25th, 2017

25 Shtator 1371, ra në fushëbetejë zoti i Vlorës Aleksandër Komnen;...

Në Cirmen, në brigjet e lumit Marica, më 25 e 26 Shtator të vitit 1371, u zhvillua një betejë e përgjakshme ndërmjet hordhive osmane...

25 Shtator 1396, Senati i Venedikut rishikon taksat doganore për Durrësin...

Në mbledhjen e tij të datës 25 Shtator 1396, Senati i Venedikut, vendosi të heqë taksat doganore për mallrat e eksportit, nga komuna e...

25 Shtator 1862, “Prelud i çështjeve pellazgjike “broshurë kundër tezave pansllaviste...

Më 25 Shtator 1862, gazetari Anastas Byku botoi broshurën “Prelud i çështjeve pellazgjike”, që trajtonte çështjen shqiptare me një platformë kundër pansllavizmit. Broshura, sikurse...

25 Shtator, drama “Dashuria e mëmëdheut”, u vu në skenë...

Në Delvinë, nën drejtimin e klubit “Bashkimi”, u vu në skenë drama e Namik Delvinës “Dashuria e mëmëdheut”, që trajtonte problemin e mësimit dhe...

25 Shtator 1909, u lind Shadan Toptani, arkitekt e skenograf

Në Kostandinopojë, më 25 Shtator 1909, u lind piktori, skenografi dhe arkitekti Shadan Toptani. U diplomua në Akademinë e Arteve të Bukura në Milano...

25 Shtator, kryengritësit dibranë çliruan nga serbët Mavrovën, Gostivarin, Kërçovën...

Më 25 Shtator, kryengritësit dibranë, nisën sulmin e tyre kundër pushtuesve serbë në tre drejtime, grupi i parë çliroi Mavrovën dhe Gostivarin, grupi i...

25 Shtator 1919, Qeveria e Durrësit dërgoi në Korçë një forcë...

Përballë rrezikut të pushtimit të Korçës nga andartët grekë, pas largimit të pushtuesve francezë, më 25 Shtator 1919, Qeveria e Përkohshme e Durrësit, mori...

25 Shtator 1921, u themelua në shkollën Teknike Shqiptaro-Amerikane “Lidhja e...

Në Shkollën Teknike Shqiptaro-Amerikane të Tiranës, me nismën e Sadi Pejanit, më 25 Shtator 1921, u themelua “Lidhja e mësuesve”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

25 Shtator 1944, u formua në Opar Teatri Qëndror i Ushtrisë...

Në Lavdar të Oparit, më 25 Shtator 1944, u formua Teatri Qëndror i Ushtrisë Nacionalçlirimtare, i cili pas çlirimit u bë bërthama e trupës...

25 Shtator 1995, u mbajt Konferenca Ndërkombëtare “Për gjeografinë historike”

Më 25 deri 27 Shtator 1995, u mbajt Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Për gjeografinë historike”, ku morën pjesë dhe studiuesit tanë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

25 Shtator 1997, u nda nga jeta Bejtulla Ismaili, arsimtar e...

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së arsimtarit dhe patriotit kosovar, Bejtulla Ismaili. Tridhjetë vjet të jetës së tij, ai ia kushtoi shkollës shqipe në...

25 Shtator 1995, përfundoi në Berat Festivali Folklorik Kombëtar

Më 25 Shtator 1995, në Berat përfundoi Festivali Folklorik Kombëtar, i cili pati për synim të nxjerrë në pah vlerat kulturore dhe arkitektonike të...

25 Shtator 2000, nisi në Durrës ndërtimi i spitalit të përgjithshëm

Më 25 Shtator të vitit 2000, në Durrës nisën punimet për ndërtimin e spitalit të përgjithshëm. Për korpusin e spitalit Banka Islamike, ajo e...