Arkivat Përditshëm e martë shtator 26th, 2017

ArtBizhu 2017

Bijoutiful Jewelry, në bashkëpunim me  Qendrën Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqiptarë dhe Muzeun Historik Kombëtar ju fton në ekspozitën "ArtBizhu 2017". Ditën e Shtunë në dt 30 Shtator 2017 në...

Fragmente nga jeta e Tefta Tashko Koços

                                 Vdes dhe nuk dorëzohem!            ...

26 Shtator 1393, luftrat me turqit frenuan përpjekjen e sundimtarëve...

Sundimtarët e fuqishëm shqiptarë Zaharijat dhe Jonimajt, më 26 Shtator 1393, u munduan të pengonin vendosjen e monopolit të tregëtimit të leshit dhe kripës...

26 Shtator 1886, u lind Kol Kamsi, pedagog e studiues

Në Shkodër, më 26 Shtator 1886, u lind pedagogu dhe studiuesi i shquar Kol Kamsi. Shkollën pedagogjike e ndoqi në kolegjin arbëresh të Shën...

26 Shtator 1913, ushtarët grekë hynë në Gorë e Velçan për...

Ndërsa Komisioni Ndërkombëtar ushtronte veprimtarinë e tij  për përcaktimin e kufijëve të Shtetit të ri Shqiptar, më 26 Shtator 1913, forcat ushtarake greke hynë...

26 Shtator 1919, Riza Cerova formoi një komsion për të mobilizuar...

Në Skrapar, më 26 Shtator 1919, u krijua një komision nën kryesinë e Riza Cerovës, për mobilizimin e vullnetarëve për  mbrojtjen e Korçës nga...

26 Shtator 1923, Shkodra dhe Malësia organizuan miting të fuqishëm kundër...

Popullsia e Shkodrës  dhe e Malësisë, më 26 Shtator 1923, organizuan një miting të madh kundër sulmeve dhe provokacioneve të ushtrisë jugosllave. Mitingu iu...

26 Shtator 1924, Komiteti i Bashkuar i Shqiptarëve, i dërgon...

Bajram Curri, Hasan Prishtina dhe Bedri Pejani, në emër të Komitetit të Bashkuar të Shqiptarëve “Iridente”, më 26 Shtator 1924, i dërguan Lidhjes së...

26 Shtator 1925, doli në SHBA numri i parë i gazetës...

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, mërgimtarët shqiptarë, më 26 Shtator 1925, nxorrën numrin e parë të gazetës “Immigranti”, organ i lirë i shqiptarëve...

26 Shtator 1937, Dr.Epaminonda Harizi mbajti një kumtesë të shkëlqyer në...

Dr.Epaminonda Harizi, mjek në Korçë, më 26 Shtator 1937, ishte i ftuar në Kongresin Ndërkombëtar të Mjekëve në Paris, ku merrnin pjesë 47 shtete...

26 Shtator 1938, u internuan në Korçë disa “propagandistë të rrezikshëm”;...

Në Korçë, më 26 Shtator 1938, u internuan një grup “propagandistësh të rrezikshëm” në një vënd të caktuar nga Ministria e Brendëshme për të...

26 Shtator 1945, ne teatrin “Kosova” u luajt komedia “Dashnori” e...

Komedia vodievil “Dashnori”, e Vessel Borzhak, u dha nga trupa e sapoformuar kombëtare në kinoteatrin “Kosova”, më 26 Shtator 1945. Në këtë shfaqje gazmore...