Arkivat Përditshëm e mërkurë shtator 27th, 2017

Inisiativë dhe Ekspozitë e QKIPK, në kuadër të Ditës Kombëtare të...

Në kuadër të 29 Shtatorit, Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, Qendra Kombëtare e Inventarizimit të Pasurive Kulturore ka ndërmarrë inisiativën për dokumentimin, regjistrimin e...

27 Shtator 1398, Venediku shqyrton kalimin e Kalasë së Lezhës nën...

Senati i Venedikut i mbledhur më 27 Shtator 1398, pasi shqyrtoi vendimin e fisnikëve Dukagjinas për dorëzimin e kështjellës së Lezhës, nën sundimin e...

27 Shtator 1878, Komiteti i Stambollit, projektoi dhe botoi projektin për...

Duke u mbështetur  në vendimet e marra në Janinë, më 1877 dhe në Teqenë e Frashërit, Komiteti i Stambollit, formuloi projektin e autonomisë së...

27 Shtator 1907, lindi Frederik Shiroka mjek, kirurg me përmasa botërore

Bota sot kremton përvjetorin e lindjes së kirurgut me përmasa botërore, Frederik Shiroka. U lind në Shkodër , më 27 Shtator 1907 dhe studimet...

27 Shtator 1913, Qeveria e Vlorës njoftohet nga kryengritësit për çlirimin...

Kryengritësit dibranë , më 27 Shtator 1913, njoftonin Qeverinë e Vlorës, për çlirimin e Gjakovës dhe luftimet e ashpra që zhvilloheshin në Prizrenin e...

27 Shtator 1937, Xhanfize Frashëri, hapi në Tiranë të parën klinikë...

Doktoresha Xhanfize Frashëri, e diplomuar për mjekësi në Filadelfia të Shteteve të Bashkuara, më 27 Shtator 1937, u kthye në Tiranë dhe hapi klinikën...

27 Shtator 1947, u ekzekutua inxhinieri Sulo Klosi

Në Shtator të vitit 1947, u dënua me vdekje për “sabotim të ekonomisë” dhe më 27 Shtator  u ekzekutua inxhinieri i minierave Sulo Klosi....

27 Shtator 1982, u mbajt në Prishtinë takimi i arsimtarëve veteranë

Në Qëndrën Studentore në Prishtinë, më 27 Shtator 1982, u mbajt takimi i parë i arsimtarëve veteran të Kosovës. Pjesmarrësit zgjodhën kryesinë e organizatës...

27 Shtator 1991, u mbajt në Kosovë referendumi për pavarësi

Më 27 deri më 30 Shtator 1991, në Kosovë, u zhvillua referendum për pavarësinë e vëndit. Shumica e votuesëve u shprehën për pavarësinë e...

27 Shtator 2000 u organizua “Ditët e trashëgimisë kulturore” nga...

Për të pestën herë, më 27 Shtator 2000, u organizua nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve “Ditët e trashëgimisë kulturore”. Me këtë rast...