Arkivat Përditshëm e enjte shtator 28th, 2017

28 Shtator 1730, bashkë me 1200 Shqiptarë Halil Patrona, rrëzoi nga...

Halil Patrona, është figura historike shqiptare që udhëhoqi kryengritjen qytetare të Stambollit, e cila shpërtheu më 28 Shtator 1730, kundër regjimit të sulltan Ahmetit...

28 Shtator 1925, u formua Kabineti Presidencial i Zogut

Më 28 Shtator 1925 u formua Kabineti i Zogut, ku President i Republikës dhe Kryeministër ishte Ahmet Zogu, Ministër i Drejtësisë Milto Tutulani, Ministër...

28 Shtator 1942 , shënohet operacion masiv i fashistëve për të...

Pas Konferencës së Pezës, pushtuesit fashistë, më 28 Shtator 1942, ndërmorën operacionin e madh të spastrimit të Pezës. Mbi 3000 këmishëzinj u dërdhën për...

28 Shtator 1943, Patrioti çam Izet Malo, ra në mbrojtje të...

Patrioti antifashist çam, Izet Malo, drejtoi për 55 ditë qëndresën heroike të Konispolit kundër pushtuesëve nazistë, që vinin nga Greqia. Në fillim  të Gushtit...

28 Shtator 1944, u mbajt në Lozhan të Korçës, Konferenca e...

Në zonën e çliruar të Lozhanës të Korçës, më 28 dhe 29 Shtator 1944, u zhvillua konferenca e arsimtarëve antifashistë, e cila shqyrtoi problemet...

28 Shtator 1995, arkitektët shqiptarë marrin pjesë në Bienalen e Shkupit...

Në Bienalen e III të arkitekturës të Maqedonisë, që u organizua në Shkup, më 28 Shtator 1995, krahas arkitektëve nga Maqedonia, Turqia, Bullgaria dhe...

28 Shtator 1980, u vu në skenë nga teatri i Fierit...

Trupa e Teatrit Profesional të Fierit, më 28 Shtator 1980, vuri skenë dramën e shkrimtarit klasik rumun Jon Lluka Karaxhale, “Një letër e humbur”....

28 Shtator 2003, përfundoi rindërtimi i bibliotekës “Qemal Baholli” në qytetin...

Më 28 Shtator 2003, përfundoi rikonstruksioni dhe zgjerimi i Biblotekës publike “Qemal Baholli” të qytetit të Elbasanit. Për të, u investuan mbi 10 milion...