Arkivat Përditshëm e premte shtator 29th, 2017

Pse habitet Greqia?! Një artikull për Çamërinë i gazetës “The Times”...

                     DËBIMI I SHQIPTARË NGA GREQIA  Për redaktorin e The Times. Zotëri,-Ankesat janë dërguar në të gjithë...

29 Shtator 1555, ndërroi jetë Kara Ahmet Pasha, vezir i madh...

Në Stamboll, më 29 Shtator 1555, ndërroi jetë Kara Ahmet Pasha, vezir i madh i Perandorisë Osmane, me prejardhje shqiptare. Ai e filloi rrugën...

29 Shtator 1879, u themelua në Bukuresht “Shoqëria Kombëtare”, sekretar i...

Në shtëpinë e Vangjel Gjeços në Bukuresht, më 29 Shtator 1879, u themelua “Shoqëria Kombëtare” e kolonisë së mërgimtarëve shqiptarë në Rumani. Sekretar i...

29 Shtator 1879, doli në Athinë numri i parë i gazetës...

Numri i parë i gazetës së përjavshme “Zëri i Shqipërisë”, doli në Athinë, më 29 Shtator 1879. E drejtonte atë iluministi arvanitas, Anastas Kullurioti....

29 Shtator 1886, u shua poeti arbëresh Vinçenc Stratigoi

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes të poetit arbëresh Vinçenc Stratigoi. U arsimua në Kolegjin e Shën Mitër Koronës, vatër e rëndësishme kulturore dhe patriotike....

29 Shtator 1923, në Këshillin e Lartë, opozita braktisi seancën në...

Gjatë mbledhjes së Këshillit të Lartë, ku shqyrtohej projektligji për zgjedhjet parlamentare, opozita demokratike i cilësoi manovrat e bllokut qeveritar, si përpjekje të hapur...

29 Shtator 1926, Stërling, inspektor i përgjithshem i xhandarmërisë shqiptare, u...

Më 29 Shtator 1926, vendin e inspektorit të përgjithshëm të xhandarmërisë shqiptare, që e mbante koloneli anglez Stërling, e zuri gjenerali britanik në pension...

29 Shtator 1930, lindi Jashar Kovaçi, instrumentist virtuoz

Në Bilisht të Devollit, më 29 Shtator 1930, u lind instrumentisti popullor virtuoz Jashar Kovaçi. Shkolla e tij muzikore ishte familja, ku mësoi të...

29 Shtator 1988, u përurua ujësjellësi Bogovë-Berat

Në qytetin e lashtë të Beratit, më 29 Shtator 1988, u bë përurimi i ujësjellësit Bogovë-Berat.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

29 Shtator 1994, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, miratoi ligjin “Për...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 29 Shtator 1994, miratoi ligjin “Për Kryqin e Kuq Shqiptar” dhe “Për mbajtjen...

29 Shtator, Shqipëria mori pjesë në “Ditët europiane të pasurisë...

Për herë të parë vendi ynë, më 8 deri më 29 Shtator, mori pjesë në veprimtaritë e quajtura “Ditët europiane të pasurisë kulturore”. Historiku...