Arkivat Përditshëm e martë tetor 3rd, 2017

3 Tetor 1215, përfundoi marrëveshja midis sundimtarit të Arbërisë dhe Republikës...

Në vitin 1215, midis Dhimitrit, arhond i madh  sundimtar i Arbërisë dhe Republikës së Raguzës, përfundoi marrëveshja e paqes. Ajo i siguronte raguzianëve, qarkullimin...

3 Tetor 1895, Kongresi i Parë Arbëresh për gjuhën zgjodhi kryetar...

Kryeministri i Italisë Françesko Krispi, me prejardhje nga arbëreshët e Kalabrisë, në përgjigje të zgjedhjes së tij si kryetar nderi i Kongresit të Parë...

3 Tetor 1912, Kristo Luarasi i kërkon Asdrenit ndihmë në furnizimin...

Atdhetari Kristo Luarasi, më 3 Tetor 1912, i shkruante nga Sofja,  Asdrenit në Bukuresht, që të interesohej për furnizimin me libra shqip të mërgimtarëve...

3 Tetor 1912, vllazëria “Bashkimi” botoi thirrjen për të ndihmuar shkollat...

Vllazëria e shqiptarëve të Egjiptit “Bashkimi”, më 3 Tetor 1912, botoi dhe shpërndau në formë trakti Thirrjen, drejtuar atdhetarëve shqiptarë për të ndihmuar shkollat...

3 Tetor 1936, Branko Merxhani nxori numrin e parë të revistës...

Në Tetor të vitit 1936, doli numri i parë i revistës mujore “Përpjekja shqiptare”, që e drejtonte gazetari Branko Merxhani.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

3 Tetor 1937, u mbajt tubimi i kolonisë shqiptare në...

Kolonia shqiptare e Egjiptit, më 3 Tetor 1937, organizoi një tubim të bashkatdhetarëve, që synonte mbajtjen e konferencave të rregullta, me temë nga historia...

3 Tetor 1949, u shua Mit’hat Frashëri, shkrimtar i madh, gazetar...

Më 3 Tetor 1949, u nda nga jeta Mit’hat Frashëri, që njihet me pseudonimin Lumo Skëndo ose Mali Kokojka, shkrimtar, gazetar përkthyes dhe politikan....

3 Tetor 1992, u shua Elez Gashi, “Mësues i Popullit”

Më 3 Tetor 1992,  u nda nga shkolla dhe nxënësit e tij, pedagogu Elez Gashi, “Mësues i Popullit”. Tërë jetën ai punoi me përkushtim,...

3 Tetor shënohet sot festa kombëtare e Republikës Federale Gjermane

Sot është “Dita e Unitetit”, festa kombëtare e Republikës Federale Gjermane, me të cilën vendi ynë ka marrëdhënie diplomatike dhe miqësore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

3 Tetor 1991, u nënshkrua “Marrëveshja për ndihmë ushqimore” midis Shqipërisë...

Ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Austrisë, më 3 Tetor 1991, u nënshkrua në Tiranë “Marrëveshja për ndihmë ushqimore”...

3 Tetor 1994, Shqipëria aderoi në Konventën për Ndryshimet Klimatike

Më 3 Tetor 1994, Republika e Shqipërisë, aderoi në “Konventën, në kuadrin e Kombeve të Bashkuara për ndryshimet Klimatiko-Atmosferike”, përfunduar në Nju Jork, më...

3 Tetor 1998, Ylli Pepo fitoi çmimin e parë në Festivalin...

Filmi dokumentar i regjizorit Ylli Pepo, “Të vegjël të rritur”, fitoi çmimin e parë në Festivalin Ndërkombëtar të programeve televizive të Ballkanit, që u...