Arkivat Përditshëm e premte tetor 6th, 2017

6 Tetor 1912, kolonitë shqiptare të Amerikes u bëjnë thirrje bashkëatdhetarëve...

Përpara rrezikut të copëtimit të Shqipërisë nga Aleanca Ballkanike, në mbledhjen e përfaqësuesve të kolonive shqiptare të Amerikës, më 6 Tetor 1912, u bëhej...

6 Tetor, Dita ndërkombëtare e Qendrave të Banuara

6 Tetori, është Dita ndërkombëtare e Qendrave të Banuara.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

6 Tetor 1592, u ndërtua xhamia e Delvinës

Nga letra e dogjit të Venedikut, që mban datën 6 Tetor 1592, mësojmë për ndërtimin e Xhamisë së Delvinës, një nga faltoret e para...

6 Tetor 1900, lindi artistja gjerogjiane Veriko Anxhaparixe; mëndesha në filmin...

Artisten gjeorgjiane Veriko Anxhaparixe, e lindur më 6 Tetor 1990, shikuesi ynë e njeh nëpërmjet filmit “Skënderbeu”. Ajo ka luajtur në këtë vepër të...

6 Tetor 1926, dekretimi i ligjit , “Mbi krijimin e kryekonsullatave...

Më 6 Tetor të vitit 1926, në Shqipëri u deklarua ligji, “Mbi krijimin e kryekonsullatave dhe konsullatave të nderit në vise të ndryshme”. Sipas...

6 Tetor 1937, specialistë Italianë për Bujqësinë Shqiptare

Në Tiranë, më 6 Tetor 1937, arritën specialistët italianë për hartimin e planit 5-vjecar, të zhvillimit të bujqësisë shqiptare. Në kuadrin e masave paraprake,...

6 Tetor 1937, firma “Vëllezërit Borova” filloi prodhimin e këpucëve

Në kryeqytetin tonë, më 6 Tetor 1937, filloi prodhimin firma “Vëllezërit Borova”. Ndërmarrja gjysëmartizanale prodhonte kryesisht këpucë ushtarake. Shtypi i kohës e quajti këtë...

6 Tetor 1942, lindi Ferit Halluni, farmacist, shkrimtar e dramaturg

Farmacisti, shkrimtari dhe dramaturgu, Ferit Halluni, u lind më 6 Tetor 1942. Pas diplomimit në Fakulteti e Mjekësisë, krahas punës si farmacist ushtarak, ai...

6 Tetor 1943, u emërua Qeveria e Regjencës

Kuvendi Kombëtar, i krijuar prej organeve pushtuese naziste, në mbledhjen e 6 Tetorit 1943, shfuqizoi vendimet dhe marrëveshjet, që sanksiononin bashkimin e Shqipërisë me...

6 Tetor 1980, u shfaq premiera e filmit “Dëshmorët e Monumenteve”

Në Tiranë, më 6 Tetor 1980, u dha premiera e filmit shqiptar “Dëshmorët e Monumenteve”, me skenar të Luan Ramës dhe regji të Fehmi...

6 Tetor 1992, u mbajt në Tiranë Konferenca e UNESKO

Konferenca Shkencore Ndërkombëtare “Gjeneza ofiolitike dhe evolucioni i litosferës oqeanike”,  sponsorizuar nga UNESKO, u hap në Tiranë, më 6 Tetor 1992. Në konferencë, morën...