Arkivat Përditshëm e shtunë tetor 7th, 2017

7 Tetor 1400, miratimi i kërkesës për luftë të përbashkët kundër...

Senati i Venedikut, në mbledhjen e tij të datës 7 Tetor 1400, shqyrtoi dhe miratoi propozimin e bujarëve shqiptarë, Koje Zaharia dhe Dhimitër Jonima,...

7 Tetor 1457, Andrea Aleksi filloi ndërtimin e kapelës së Zudenikos;...

Sipas kontratës që eshtë ruajtur deri në ditët tona, më 7 Tetor 1457, artisti i madh shqiptar me origjinë nga Durrësi, Andrea Aleksi, filloi...

7 Tetor 1762, lindi Mikel Skutarista, studiues, humanist shqiptar

Sot kremtohet përvjetori i lindjes së studiuesit humanist shqiptar Mikel Skutarista. Ai erdhi në jetë, në një familje shqiptare, më 7 Tetor 1762.Referencat: Thimi Çollaku...

7 Tetor 1777, lindi Marçelo Durrazzo, patrici i Gjenovës

Një tjetër personalitet me origjinë durrsake Marçlo Durrazzo, markez dhe patric i Gjenovës, zyrtar i lartë, në pallatin mbretëror të Sardenjës, u lind më...

7 Tetor 1930, grevë e punëtorëve të shoqërisë “Ragaci”

Punëtorët e shoqërisë “Ragaci”, që punojnë për ndërtimin e urës së Sinanajt, më 7 Tetor 1930, u hodhën në grevë për shkak se nuk...

7 Tetor 1942, ra në betejë Vojo Kushi

Sot përkujtohet Beteja e Kodrës së Kuqe në Tiranë. Vojo Kushi, komandant i njësisë guerile të kryeqytetit, bashkë me Sadik Stavalecin dhe Xhorxhi Martinin,...

7 Tetor 1945, u themelua “Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve”

Në kryeqytetin shqiptar, më 7 Tetor 1947, u themelua Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë, organizatë shoqërore që bashkonte krijuesit e fushave të...

7 Tetor 1992, u firmos “Marrëveshja për bashkëpunim në fushën ushtarake”...

Midis Ministrisë së Mbrojtjes së Rumanisë dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, më 7 Tetor 1992, u përfundua në Bukuresht “Marrëveshja për...

7 Tetor 1997, u promovua libri “Gjurmë heraldike” i studiuesit Jaho...

Në një nga mjediset e Muzeut Historik Kombëtar në Tiranë, më 7 Tetor 1997, u promovua libri i Jaho Brahajt “Gjurmë heraldike”. Autori sjell...

7 Tetor 1998, u formua shoqata “Lidhja e gazetarëve ekonomikë shqiptarë”

Më 7 Tetor 1998, në Tiranë, u formua shoqata “Lidhja e gazetarëve ekonomikë shqiptarë”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Tetor 2000, restaurimi i Kishës në Kepin e Rodonit

Përfundoi më 7 Tetor të 2000, restaurimi i kishës së lashtë të Kepit të Rodonit, ku është ngritur dhe një muze arkeologjik në mjediset...

7 Tetor 2000, përfundoi Festivali Folklorik i Gjirokastrës

Pas pesë ditëve konkurimi artistik, më 7 Tetor 2000, përfundoi Festivali Folklorik i Gjirokastrës, ku u prezantuan 74 valle popullore, të interpretuar nga 17...

Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve

Lidhja e shkrimtarëve përfaqëson një histori tipike shqiptare. Ka një datë të krijimit, veprimtari disa dekadëshe, emra të ndritur artistësh, listë tragjikisht të gjatë...