Arkivat Përditshëm e diel tetor 8th, 2017

8 Tetor 1467, Mbreti i Aragonës, Siçilisë, Jeruzalemit dhe Valencias shpërbleu...

Me dekretin mbretëror datë 8 Tetor 1467, Johani, Mbreti i Aragonës, Siçilisë, Jeruzalemit dhe Valencias, shpërbleu disa princa shqiptarë me toka për ndihmesën, që...

8 Tetor 1887, lindi Stefan Kaçulini, atdhetar e fotograf durrsak

Publicisti, librari dhe fotografi atdhetar nga Durrësi, Stefan Kaçulini, u lind më 8 Tetor 1887. Autodidakti që u mësoi edhe të tjerëve shqipen; ishte...

8 Tetor 1912, Mali i Zi i shpalli luftë Turqisë

Më 8 Tetor 1912, krajli i Malit të Zi, lëshoi predhën e parë kundër fortesave kufitare me Shqipërinë dhe i shpalli luftë Turqisë. Stambolli...

8 Tetor 1912, Hasan Riza Pasha u qëllua për vdekje nga...

Osman Bali, agjent i Esat Pashë Toptanit, e qëlloi për vdekje, më 8 Tetor 1912, gjeneralin e ushtrisë turke, Hasan Riza Pashën, veliu i...

8 Tetor 1913, populli i Elbasanit i dërgon letër Konferencës së...

Populli i Elbasanit, i mbledhur në një miting, më 8 Tetor 1913, i dërgoi një telegram kryesisë së Konferencës së Londrës dhe konsujve të...

8 Tetor 1919, Kolonia shqiptare e Turqisë kundërshton tutelën italiane mbi...

Kolonia shqiptare e Turqisë, në letrën që mban datën 8 Tetor 1919, shprehet kundër çdo lloj protektorati dhe tutele të Italisë, ndaj shtetit të...

8 Tetor 1921, ratifikimi i tre dokumenteve të së Drejtës Ndërkombëtare...

Më 8 Tetor 1921, Parlamenti Shqiptar ratifikoi tre dokumente të rëndësishme të së Drejtës Ndërkombëtare: “Konventën dhe Statutin mbi lirinë e tranzitit”, “Konventën dhe...

8 Tetor 1921, u shua Mikel Makianoi, studiues arbëresh

Shkrimtari dhe studiuesi arbëresh Mikel Makianoi, u nda nga jeta më 8 Tetor 1921.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

8 Tetor 1937, u zhvillua në Tiranë Kampionati i Atletikës së...

Nga data 8 deri më 10 Tetor 1937, në Tiranë, u zhvillua kampionati i atletikës së lehtë. Në të merrnin pjesë disa nga sportistët...

8 Tetor 1941, u vra në protestë Koçi Bako, hero i...

Në demostratën antifashiste që zhvilloi populli i Korçës, më 8 Tetor te viktit 1941, ra luftëtari antifashist dhe patrioti Koçi Bako, Hero i Popullit....

8 Tetor 1968, u zhvilua i pari festival folklorik në Gjirokastër

Festivali i parë Folklorik në vendin tonë, u zhvillua në Gjirokastër, nga data 8 deri më 16 Tetor të vitit 1968.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

8 Tetor 1998, Kembrixh shpall Vaçe Zelën “Gruaja e vitit”

Universiteti anglez i Kembrixhit, më 8 Tetor 1998, e shpalli këngëtaren tone të talentuar, Vaçe Zela “Gruaja e vitit”, ndërsa Instituti Biografik Amerikan e...