Arkivat Përditshëm e diel tetor 15th, 2017

15 Tetori, Dita Ndërkombëtare e Grave të Fshatit

15 Tetori, është Dita Ndërkombëtare e Grave të Fshatit, dita e luftës për të drejta, barazi dhe emancipim të asaj pjese të popullsisë, që...

15 Tetor 1492, ekspeditë pushtuese e Sulltan Bajazitit

Kronika e Stefano Manjos, që mban datën 15 Tetor 1492, flet për ekspeditën  e Sulltan Bajazitit të II, për nënshtrimin e Himarës. “Turqit e...

15 Tetor 1886, lindi Dhimitër Berati, jurist e diplomat

Në qytetin e Korçës, më 15 Tetor 1886, u lind Dr. Dhimitër Berati, një figurë komplekse që ka shërbyer në arsim dhe politikë, në...

15 Tetor 1903, shkolla e parë në Pukë

Në Iballë të Pukës, më 15 Tetor 1903, u hap shkolla e parë shqipe. Mësuesi i parë ishte Kolë Zezaj, që malësorët e thërrisnin...

15 Tetor 1913, “thirrje” e Dibrës për Fuqite e Mëdha

Populli i Dibrës, në “Thirrjen”, që mban datën 15 Tetor 1913, i kërkonin Fuqive të Mëdha dhe popujve të qytetëruar të Europës, të ndihmonin...

15 Tetor 1925, dorëzimi i Shën Naumit

Qeveria e Zogut për shërbimet që bëri Beogradi, gjatë shtypjes së Revolucionit të Qershorit, i dorëzoi Jugosllavisë Shën Naumin dhe pjesën perëndimore të Velipojës...

15 Tetor 1923, Traktat Miqësie me Turqinë

Në Ankara, më 15 Tetor 1923, u nënshkrua “Traktati i Miqësisë ndërmjet Shtetit Shqiptar dhe Republikës Turke”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

15 Tetor 1935, shkarkimi i kabineti të Pandeli Evangjelit

Pas shtypjes së Kryengritjes së Fierit, më 15 Tetor 1935, u shkarkua kabineti i Pandeli Evangjelit, duke i lënë atij barrën e fajit për...

15 Tetor 1942, dërgimi i mësuesëve për shkollat shqipe në Kosovë

Këshilli Administrativ i Ministrisë së Arsimit, më 15 Tetor 1942, shqyrtoi nëvojën për të dërguar në Kosovë, mësues për shkollat shqipe nga Shqipëria. U...

15 Tetor 1944, u lind Prof. Dr. Sali Berisha

Në Tropojë, më 15 Tetor 1944, u lind Prof. Dr. Sali Berisha. U diplomua mjek kardiolog në Universitetin e Tiranës dhe u specializua në...