Arkivat Përditshëm e martë tetor 17th, 2017

17 Tetor, dita Ndërkombëtare e Studentëve

Në tërë Botën, 17 Tetori, kremtohet si dita Ndërkombëtare e Studentëve. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Tetor 1878, broshurë për Shqipërinë e Jusuf beut; deputet në...

Jusuf beu, shqiptar nga fshati Prenike dhe deputet në Parlamentin Osman, më 17 Tetor 1878, botoi broshurën “Bisedime të ditës që meritojnë vëmendje”. Në...

17 Tetor 1913, u shtyp me gjak kryengritja e Malësisë së...

Pas 12 ditë betejash të përgjakshme, më 17 Tetor 1913, forcat e mëdha ushtarake serbe e malazeze shtypën kryengritjen e Malësisë së Gjakovës duke...

17 Tetor 1936, marrëveshje me Francën për vajgurin

Më 17 Tetor 1936, u përfundua, “Marrëveshja plotësore” e Konventës së përfunduar midis Qeverisë së Përkohëshme së Republikës së Shqipërisë dhe Republikës Franceze, mbi...

17 Tetor 1938, ra në luftën e Spanjës Xhemal Kada

Sot përkujtohet “Heroi i Popullit” Xhemal Kada, luftëtari antifashist nga Peja e Kosovës, që ra në luftën e Spanjës. Kreu studimet e mesme dhe...

17 Tetor, Çlirimi i Beratit dhe Kuçovës

Sot është dita e çlirimit të Beratit dhe Kuçovës, nga pushtuesit nazistë dhe kolaboracionistët vendas.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Tetor 1966, fabrika e parë e letrës në Lushnjë

Më 17 Tetor 1966, në Lushnjë u përurua fabrika e prodhimit të letrës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

17 Tetor 1971, u shua Qemal Karagjozi

Qemal Karagjozi, pinjoll i njërës prej familjeve më të lashta dhe më të njohura të Gjirokastrës, pasi mbaroi Liceun Kombëtar të Korçës, vazhdoi studimet...

17 Tetor 1992, privatizimi i Ndërmarrjeve Bujqësore

Vendimi i Këshillit të Ministrave nr.452, datë 17 Tetor 1992, shënon fillimin e rikonstruksionit dhe privatizimit të Ndërmarrjeve Bujqësore. Tokat e tyre iu dhanë...

17 Tetor 2000, mozaikë të shek IV në Mallakastër

Në Dizar të Mallakastrës, më 17 Tetor të vitit 2000, u zbuluan rastësisht rrënojat e një objekti arkeologjik. Gjatë ndërtimit të një shtëpie u...