Arkivat Përditshëm e premte tetor 20th, 2017

Atmosferë korçare në QMKSH

Në “QMKSH” dje ishte një prej bashkëpunëtorëve dhe miqve tanë Z. Niko Kotherja, studiues i historisë dhe koleksionist. Në një atmosferë të ngrohtë e...

20 Tetor 1900, u shua poeti ynë kombëtar Naim Frashëri

Sot përkujtohet përvjetori  i ndarjes nga jeta të Naim Frashërit. Lindi në Frashër të Përmetit në vitin 1846, ku mori edhe mësimet e para,...

Z. Florend Kalivopulli, një mik i çmuar, na nderoi me pjesëmarrjen...

Sot patëm nderin të kishim të pranishëm në QMKSH, Z. Florend Kalivopulli, President i Federatës Shqiptare të  Boksit. Biri i njërit prej inxhinierëve më...

20 Tetor 1715, botimi i Françesko da Leçe, libër themelor i...

Albanologu Italian Françesko de Mario da Leçe, përfundoi më 20 Tetor 1715, studimin “Vërejtje gramatikore mbi gjuhën shqipe dhe mbi ortografinë e saj”. Një...

20 Tetor 1752, u pikturua nga vëllezërit Zografi kisha e “12...

Ikonografët tanë të shquar, Kostandin e Athanas Zografi, më 20 Tetor 1752, përfunduan zbukurimin e kishës së “12 Apostujve”, në qytetin e dëgjuar të...

20 Tetor 1784, testament i tregtarit Shkodran Gjergj Kraja

Në testamentin e datës, 20 Tetor 1784, që ka lënë tregëtari i ndjerë shkodran Gjergj Kraja, flitet për plumb, saçmë e barut, pra, për...

20 Tetor 1880, u mbajt Kuvendi i Përgjithshëm, në Dibër

Më 20 Tetor 1880, kur marrëdhëniet midis Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe Portës së Madhe, ishin acaruar më shumë se kurrë, në Dibër u...

20 Tetor 1925, amnistia për të arratisurit politikë

Më 20 Tetor 1925, me dekret presidencial, u shpall amnisti, për të gjithë të arratisurit politikë. Aty përcaktohej si kusht kthimi i tyre i...

20 Tetor 1927, u nda nga jeta Naum Dhimitër Naçi

Pedagogu dhe gazetari i shquar, Naum Dhimitër Naçi, ose sic njihet ndryshe edhe Nuçi Naçi, u nda nga jeta më 20 Tetor 1927. Ishte...

20 Tetor 1931, u mbajt Konferenca e II Ballkanike

20 deri më 26 Tetor 1931, në Stamboll, u mbajt Konferenca e II Ballkanike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

20 Tetor 1936, u lind Prof. Dr. Efthim Dodona

Gjeologu-mikropaleontolog, Profesor dhe Doktor i Shkencave, Efthim Dodona, është lindur në Drenovë të Korçës, më 20 Tetor 1936. Ka mbaruar Teknikumin e Naftës në...

20 Tetor 1943, filloi lufta për çlirimin e Tiranës

Në afërsi të Beratit dhe në Pogradec, më 20 Tetor 1943, u zhvilluan dy beteja të ashpra kundër pushtuesve të huaj, kurse një vit...

20 Tetor 1997, u organizua Konferenca Shkencore në nder të Idriz...

Akademia e Shkencave dhe Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë në Tiranë, më  20 Tetor 1997, organizuan Konferencën Shkencore kushtuar përvjetorit të lindjes së shkencëtarit...