Arkivat Përditshëm e shtunë tetor 21st, 2017

21 Tetor 1898, u botua drama “Gyjom Teli”

Më 21 Tetor 1898, me rastin e datëlindjes së Alfons Lamartinit, shtypshkronja “Mbrothësia”, e Kristo Luarasit në Sofje, botoi dramën e tij “Gyjom Teli”,...

21 Tetor 1898 doli gazeta “Ylli i Shqipërisë”

Në Bukuresht, në Tetor 1898, doli numri i parë i gazetës “Ylli i Shqipërisë”, që botohej nga avokat Dhimitër Ilo dhe Gjergj Meksi. Ajo...

21 Tetor 1913, fjalim i Ismail Qemalit në Vlorë

Më 21 Tetor 1913, në Vlorë, u mbajt një miting i madh ku foli Ismail Qemali, mbi vështirësitë që po jetonte vendi, mbi përpjekjet...

21 Tetor 1919, forcat serbe pushtojnë Shalën, Mërturin dhe Shoshin

Forcat ushtarake serbe, më 21 Tetor 1919, pushtuan Thethin, Shalën, Mërturin dhe Shoshin. Duke ndjekur rrugën e Pultit ata synonin pushtimin e Shkodrës. Referencat: Thimi Çollaku...

21 Tetor 1920, Gjirokastra i bën telegram Parisit; Avni Rustemi i...

Populli i Gjikrokastrës, i mbledhur në një miting, më 21 Tetor 1920 i drejton një telegram Ministrisë së Drejtësisë në Paris, ku i kërkonte...

21 Tetor 1921, grevë e punëtorëve të rrugës Durrës-Milot

Punëtorët e ndërtimit të rrugës Durrës-Milot, më 21 Tetor 1921, u hodhën në grevë. Ata kërkonin dhënien e rrogave të papaguara dhe nuk e...

21 Tetor 1922, doli e përjavshmja “Shqiptari i Amerikës”

Me nismën e Fan Nolit dhe Faik Konicës, në Korçë, më 21 Tetor 1922, doli e përjavëshmja politike, shoqërore dhe kulturore “Shqiptari i Amerikës”....

21 Tetor 1937, u vendos të ngrihet monumenti i 6...

Me nismën e veteranëve të Korçës, më 21 Tetor 1937, u vendos të ngrihet monumenti i 6 dëshmorëve të Orman Çifligut. Për realizimin e...

21 Tetor 1931, në Korçë u shfaq filmi i parë me...

Në kinemanë “Majestik”, të Korçës, më 21 Tetor 1931, u shfaq filmi i parë me zë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Tetor 1937, Dr. Zoi Xoxa emërohet Sekretar i Përgjithshëm i...

Dr. Zoi Xoxa, gazetar dhe deputet, me 21 Tetor 1937, u emërua edhe Sekretar i Përgjithshëm i shoqërisë “Gruaja Shqiptare”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

21 Tetor 1944, u çlirua ishulli i Sazanit

5 partizanë të rinj, ndërmjet tyre dhe një vajzë, më 21 Tetor 1944, çliruan ishullin e Sazanit, ku kishin mbetur robër italianë dhe një...

21 Tetor 1966, përurimi i fabrikës së tullave në Vlorë

Në Vlorë, më 21 Tetor 1966, u përurua fabrika e tullave.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Tetor 1981, filloi transmetimi i emisioneve me ngjyra

Televizioni Shqiptar, më 21 Tetor 1981, filloi transmetimin e emisioneve me ngjyra.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Tetor 1991, Shqipëria njeh Republikën e Kosovës

Parlamenti i Republikës së Shqipërisë, më 21 Tetor 1991, ndërmjet një deklarate, e njohu Republikën e Kosovës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Tetor 2000, Konferencë Shkencore “Naim Frashëri dhe kultura shqiptare”

Akademia e Shkencave Shqipërisë dhe Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës, më 21 Tetor 2000, organizuan në Tiranë, Konferencën Shkencore me temën...