Arkivat Përditshëm e hënë tetor 23rd, 2017

23 Tetor 1403, Senati i Venedikut urdhëroi djegien e anijeve shqiptare

Senati i Venedikut, i mbledhur, më 23 Tetor 1403, urdhëroi vartësit e tij të djegin anijet e Himarës dhe të Vlorës dhe të burgosin...

23 Tetor 1871, lindi At Gjergj Fishta

Në Fishtë të Zadrimës, më 23 Tetor 1871, u lind kleriku dhe poeti At Gjergj Fishta, një ndër themeluesit dhe drejtuesit e shoqërisë letrare...

23 Tetor 1888, doli gazeta “Shqiptari”

Më 23 Tetor 1888, shqiptarët e Rumanisë, nxorrën numrin e parë të gazetës “Shqiptari”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Tetor 1891, u hap Shkolla Shqipe e Vashave në Korçë

Më 23 Tetor 1891, në Korçë, u hap Shkolla Shqipe e Vashave, ku dhanë mësim Gjerasim dhe Sevasti Qiriazi, Fanka Efthimi, Helidhona Falli, Parashqevi...

23 Tetor 1892, u nda nga jeta Abdyl Frashëri

Kombi ynë sot përkujton rilindasin e tij të madh, “Hero i Popullit”, Abdyl Frashërit, një nga udhëheqësit kryesorë të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, kryetar...

23 Tetor 1922, u lind gazetari Dhori Nini

Në Luaras të Kolonjës, më 23 Tetor 1922, u lind gazetari Dhori Nini. Rrugën e gazetarisë e filloi në Radio-Korça. Për pak kohë punoi...

23 Tetor 1937, u mblodh Konferenca e III Ballkanike

Në kryeqytetin rumun, më 23 Tetor 1937, u mblodh Konferenca e III Ballkanike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

23 Tetor 1944, masakra naziste në Prishtinë

Më 23 Tetor 1944, nazistët kryen masakrën e madhe, në kampin e përqëndrimit dhe të shfarosjes në Prishtinë. 104 antifashistë, pasi u detyruan të...

23 Tetor 1998, Konferencë Ndërkombëtare për Voskopojën

Më 23 Tetor deri në 25 Tetor 1988 u zhvillua veprimtaria kulturore ndërkombëtare “Voskopoja, fenomeni shqiptar dhe ballkanik”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare