Arkivat Përditshëm e martë tetor 24th, 2017

Ekspozitë në Muzeun Historik Kombëtar me rastin e “100 Vjetorit të...

Në kuadrin e festimeve të 100 Vjetorit të Pavarësisë, QMKSH organizoi ekspozitën “100 Vjetori i Pavarësisë”. Kjo ekspozitë u hap në qytetet Tiranë, nga...

125 vjet “Shkolla e Parë e Vashave”

Qendra Mbrëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë, mori pjesë në Konferencën “125 Vjet Shkolla e Parë e Vashave 1891-2016”. Në ambientet e Hotel Sheraton u përkujtua...

24 Tetor, krijimi i OKB

Sot është dita e krijimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Midis 108 anëtarëve të saj, Shqipëria është anëtarësuar që më 1955.Referencat: Thimi Çollaku /...

24 Tetor 51, u lind Tit Domiciani

Më 24 Tetor të vitit 51 u lind Tit Domiciani, Perandor i Perandorisë Romake i Dinastisë Flavi, që është me prejardhje ilire.Referencat: Thimi Çollaku /...

24 Tetor 1910, protestë e mërgimtarëve të Sofjes kundër xhonturqëve

Më 24 Tetor 1910, kolonia e mërgimtarëve shqiptarë në Sofie, organizoi një miting proteste kundër reaksionit xhontuk dhe masakrave të ndërmorën pushtuesit osmanë në...

24 Tetor 1914, ushtarakët grekë pushtuan Sarandën, Gjirokastrën dhe Korçën

Më 24 Tetor 1914, 1200 ushtarakë grekë pushtuan Sarandën; forca të tjera pushtuan Gjirokastrën dhe Korçën. Autoritetet e Athinës deklaruan në parlament se ky...

24 Tetor 1923, numri i parë i gazetës “Republika”

Në Shkodër më 24 Tetor 1923, doli numri i parë i gazetës “Republika”. E drejtonin Marsh dhe Nikolla Ivanaj. E përjavshmja politike, shoqërore dhe...

24 Tetor 1938, u nda nga jeta Sali Butka

Sot përkujtohet luftëtari i lirisë dhe tërësisë së atdheut Sali Butka. Më 1905, ishte anëtar i Komitetit të Manastirit për lirinë e Shqipërisë, nismëtar...

24 Tetor 1938, u ndërtua azili i pleqve në Tiranë

Në kryeqytet më 24 Tetor 1938 u ndërtuan godinat për azilin e pleqve.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

24 Tetor 1944, çlirimi i qytetit të Korçës

Më 24 Tetor 1944 shënohet çlirimi i qytetit të Korçës dhe rrethinave nga pushtuesit nazistë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

24 Tetor 1979, Spartakiadës së IV Kombëtare

Më 24 Tetor 1979, u zhvillua finalja e Spartakiadës së IV Kombëtare, ku merrnin pjesë mbi 500 mijë veta.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

24 Tetor 1990, mbledhja e Ministrave të Jashtëm të Ballkanit

Në Tiranë më 24 e 25 Tetor 1990, u zhvillua mbledhja e Ministrave të Jashtëm të Ballkanit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

24 Tetor 1997, u mbajt Festivali Ndërkombëtar i skenave të vogla...

Nga 15 deri më 24 Tetor 1997, u mbajt festivali Ndërkombëtar i skenave të vogla dhe eksperimentale. Në këtë veprimtari, Trupa e Dramës Shqiptare...

24 Tetor 1998, u dekretua Statuti i Akademisë së Shkencave

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, më 24 Tetor 1998, dekretoi “ Statutin e Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë. Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...