Arkivat Përditshëm e diel tetor 29th, 2017

Ekspozitë fotografike e Dhimitër Vangjelit në Kolonjë

Arti i fotografisë së hershme shqiptare u risoll në kohë për publikun në Ersekë të Kolonjës sot. Ekspozita fotografike, dhe albumi fotografik i fotografit...

29 Tetor 1908, themelimi i Klubit “Labëria”

Më 29 Tetor të vitit 1908, u formua klubi “Labëria”, organizatë patriotike, politiko-kulturore. Ai synonte bashkimin e kombit shqiptar dhe ngritjen e tij kulturore. ...

29 Tetor 1909, shoqëria femërore “Ylli i mëngjesit” shfaq dramën “Vilhelm...

Anëtarët e shoqërisë femërore “Ylli i mëngjesit”, që vepronte në Korçë, më 29 Tetor 1909, përgatitën dhe shfaqën në mjediset e Shkollës së Vashave...

29 Tetor 1914, “misioni sanitar” i Italianëve pregatiti pushtimin e...

Më 29 Tetor 1914, qeveria Italiane dërgoi në Vlorë, një të ashtuquajtur “mision sanitar”, që paraprakisht studjoi dhe përgatiti pushtimin ushtarak të qytetit të...

29 Tetor 1937, aparati i parë “Rentgen” kundër turbekulozit

Në Institutin Qëndror të Higjenës, që drejtohej prej Dr.Hamdi Sulçebeut, më 29 Tetor 1937, u përurua Sektori i Përkujdesjes preventive kundër tuberkulozit. Me këtë...

29 Tetor 1981, premierë e filmit “Në prag të lirisë”

Premiera e filmit artistik shqiptar “Në prag të lirisë”, u dha më 29 Tetor 1981. Shikuesit kryeqytetas ndoqën lojën e bukur të aktorëve si...

29 Tetor 1993, Konsullatë Nderi në Pakistan

Konsullata e parë shqiptare e nderit në Pakistan u ngrit, më 29 Tetor 1993, ajo drejtohej nga Konsulli i Nderit Arif Mahmud Soni. Referencat: Thimi Çollaku...

29 Tetor 2000, zgjedhjet e para në Kosovë pas luftës

Më 29 Tetor 2000, në të gjithë Kosovën të ruajtur nga paqeruajtësit e NATO-s dhe të mbikqyrura nga 1000 vëzhgues ndërkombëtar, u zhvilluan zgjedhjet....