Arkivat Përditshëm e hënë tetor 30th, 2017

30 Tetor 1880, kundërshtohet vendimi i Fuqive për t’i dorëzuar Malit...

Fuqitë e Mëdha , i dhanë ultimatumin Portës së lartë në Stamboll, që brenda 30 Tetorit 1880, t’i dorëzojë Ulqinin, Malit të Zi. Patriotët...

30 Tetor 1914, ushtritë Italiane pushtojnë Sazanin

Fill pas largimit në Vlorë të të ashtuquajturit “mision sanitar”, më 30 Tetor 1914 ushtritë italiane zbarkuan në Sazan dhe e pushtuan ishullin strategjik.Referencat: Thimi...

30 Tetor 1918, zëvendësohen pushtuesit; në vend të Austrisë, Serbia

Më 30 Tetor 1918, ushtritë austriake, te munduara gjatë Luftës së Parë Botërore, u larguan nga territori i Shqipërisë. Po në këtë datë, njësitë...

30 Tetor 1925, publikohet në Shkodër gazeta e parë sportive

Në Shkodër, më 30 Tetor 1925, doli numri i parë i gazetës “Sporti”, një nga gazetat e para sportive në vendin tonë. E themeloi...

30 Tetor 1929, Ministri i Financave hedh në gjyq shoqërinë italiane...

Më 30 Tetor 1929, Ministri i Financave Milto Tutulani, dërgoi në gjykatë çështjen e abuzimeve të mëdha të kryera nga administrata e shoqërisë italiane...

30 Tetor 1933, u lind Agron Alija, mjeshtër i madh i...

Balerini dhe baletmasteri, Agron Alija, u lind më 30 Tetor 1933. Rrugën artistike ai e nisi në Shtëpinë e Pionerit në Tiranë, në vitin...

30 Tetor 1937, u krijua Drejtoria e Emigracionit në Ministrinë e...

Më 30 Tetor 1937, në kuadrin e Ministrisë së Punëve të Brendëshme në Tiranë, u krijua Drejtoria e Emigracionit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

30 Tetor 1938, u përurua godina e Bankës Kombëtare

Një nga grehitë më të hijshme të kryeqytetit, godina e Bankës Kombëtare, u përurua më 30 Tetor 1938. Ajo është vepër e arkitektit italian...

30 Tetor 1957, nisi jetësimi i Traktatit të Paqes me Italinë

Më 30 Tetor 1957, me shkëmbimin e instrumenteve të ratifikimit, që u krye në Tiranë, hyri në fuqi, marrëveshja për rregullimin e çështjeve që...

30 Tetor 1991, u miratua Ligji për Urdhërin “Nënë Tereza”

Parlamenti i Republikës së Shqipërisë, më 30 Tetor 1991, miratoi Ligjin për akordimin e Urdhërit “Nënë Tereza”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

30 Tetor 1991, Shqipëria nënëshkruan ndihmë ushqimore me Austrinë

Në Tiranë, më 30 Tetor 1991, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës  së Austrisë, u nënëshkrua  Marrëveshja për ndihmë ushqimore...

30 Tetor 2000, takimi i kryeprokurorëve të Rajonit

Në kryeqytetin bullgar Sofje, më 30 Tetor të vitit 2000, përfundoi takimi i kryeprokurorëve të Evropës Qëndrore dhe Jug-Lindore, me mesazhin “Luftë pa kompromis...