Arkivat Përditshëm e mërkurë nëntor 1st, 2017

1 Nëntor, Dita Ndërkombëtare e Kujtimeve

Sot është Dita Ndërkombëtare e Kujtimeve. Kujtohen të gjithë njerëzit e shquar, që kanë lënë gjurmë në zhvillimet kombëtare dhe ato mbarënjerëzore.Referencat: Thimi Çollaku /...

1 Nëntor 395, ndarja e Perandorisë Romake

Pas vdekjes së Perandor Theodhosi I Flavi, në vitin 395, Perandoria Romake u nda përfundimisht, në Perandorinë Bizantine dhe në atë të Perëndimit. Trojet...

1 Nëntor 1598, Nikollë Bardhi kryeson Kuvendin e Zadrimës

Peshkopi i Zadrimës Nikollë Bardhi, pjesëmarrës i lëvizjes antiosmane, më 1 Nëntor 1598, kryesoi Kuvendin e Zadrimës. Ky tubim u përqëndrua në problemet e...

1 Nëntor 1913, numri i parë i gazetës “Ushtimi i Krujës”

Pas ngritjes në Durrës të shtypshkronjës së parë, më 1 Nëntor 1913, doli numri i parë i gazetës “Ushtimi i Krujës”. Gazeta cilësohet si...

1 Nëntor 1921, sesioni i parë i Parlamentit Shqiptar

Më 1 Nëntor 1921, Këshilli i Lartë, dekretoi mbylljen e sesionit parlamentar dhe thirrjen e tij në vitin 1922. Ky ishte sesioni i parë,...

1 Nëntor 1928, Said Toptani boton “Gazeta e Tiranës”

Gazetari Said Toptani, më 1 Nëntor 1928, botoi numrin e parë të fletores “Gazeta e Tiranës”, organ politik, shoqëror, letrar e kulturor. Në vitet...

1 Nëntor 1937, organizata e parë femërore “Gruaja shqiptare”

Në 1 Nëntor 1937, u miratua Statuti i shoqërisë “Gruaja Shqiptare”, një ndër organizatat e para femërore në Shqipëri.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

1 Nëntor 1937, Konferenca Ndërkombëtare kundër terrorizmit

Në Gjenevë, më 1 Nëntor 1937, filloi punimet Konferenca Ndërkombëtare kundër terrorizmit.  Shqipëria përfaqësohej në këtë tubim nga titullari i Dërgatës sonë, pranë Lidhjes...

1 Nëntor 1976, u përurua Kombinati Poligrafik

Në Tiranë, më 1 Nëntor 1976, u përurua Kombinati Poligrafik, qendra më e madhe tipografike e kohës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

1 Nëntor 1979, Spartakiada e IV Kombëtare

Më 1 Nëntor 1979, përfundoi Spartakiada e IV Kombëtare, manifestivi i madh sportiv, ku morën pjesë mbi gjysmë milion të rinj e të tjera...

1 Nëntor 1990, marrëveshja Shqipëri-Finlandë për postën telegrafike

Në kryeqytetin finlandez Helsinki, më 1 Nëntor 1990, u përfundua marrëveshja e bashkëpunimit midis Drejtorisë së Përgjithëshme të Postës Telegrafës Shqiptare dhe Postave e...

1 Nëntor 1997, përurimi i bustit të Heroi tonë Kombëtar Gjergj...

Buzë liqenit të Gjenevës në Zvicër, më 1 Nëntor 1997, u bë përurimi i bustit të Heroi tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Marrin pjesë...